Notícies

Veremem els raïms dels rosats

Seguim collint raïms i després dels blancs (garnatxa blanca i macabeu), hem continuat amb els negres per als vins rosats, per a Sisquera i Merian, la nostra gamma de vins ecològics. Estem molt pendents del cel, confiant que si plou, plogui bé, per bé que les últimes notícies que ens arriben de l’Empordà i del Penedès són esfereïdores. En fi, l’emergència climàtica que tenim a sobre..

A Cellers Tarroné seguim molt contents amb la sanitat del raïm que ens arriba de la vinya, el que ens fa pressuposar una gran qualitat per als vins de l’anyada 2022. Hi hem de sumar a més el treball precís i delicat amb la bomba peristàltica. Ja us en vam parlar a l’anterior post. Aquests dies és un anar i venir de viticultors carregats de raïm. El celler, situat al bell mig de Batea, ja bull amb els primers mostos i les primeres fermentacions. L’equip, il·lusionat des del primer dia. Amb molta feina però amb ganes d’acollir aquesta campanya de temps incert i imprevisible, però ens hi haurem d’anar acostumant.

Els raïms últims que hem entrat so´n de garnatxa negra, de diferents finques i parcel·les del terme municipal. De propietat i de viticultors amb qui col·laborem. Cuidem i seleccionem els ceps, fem un treball minuciós a la vinya, deixem que s’expressi l’anyada, però tenim clar des de l’origen a quin vi anirà cada cep. Els rosats no són vins fàcils, tenen la seva complexitat enològica. I a Cellers Tarroné en tenim de tres tipologies diferents. De cupatge i monovarietals. Ens agrada treballar-los a consciència per obtenir després expressions molt diferents. Vins vius, francs, honestos, amables, amb caràcter i personalitat, que reflecteixen l’origen, la terra austera que ens defineix als elaboradors de la Terra Alta.

La garnatxa negra és l’essència de Sisquera i Merian rosats. Dos vins fets amb el mateix patró, amb petites variacions, però que al final presenta costures diferents. Per a moments diferents, per a maridatges diferents, per a complexitats diferents… I ja que comencem el setembre, un mes que convida a iniciar bons hàbits alimentaris, compartim algunes idees per maridar-los:

Merian rosat. És un vi molt versàtil pot maridar perfectament amb amanides amb vinagretes suaus, amb pastes i arrossos amb salses marineres, amb peixos tant blaus com blancs i especialment amb el sushi, marisc, formatges cremosos tipus brie i camembert, amb carns rostides i a la brasa.

Sisquera. Ideal per acompanyar amanides fresques amb formatge de cabra, gerds i poma ratllada, també verduretes al vapor amb pollastre a la planxa o arròs amb bacallà o de marisc.

Si ho proveu, torneu-nos resposta. I si teniu harmonies noves i diferents, també. Nosaltres, de moment, seguim enfeinats al camp i al celler, però no descuidem l’alimentació. I òbviament a damunt de la taula cada dia hi ha una copa de vi bo.