Notícies

‘Wine floats’ amb Cellers Tarroné

Ho haurieu imaginat mai? Sisquera rosat amb Rasberry Italian Ice Sorbet i Sisquera Selecció amb gelat de Pineapple Pecan. Se’n diuen wine floats i als Estats Units és habitual prendre’n. Tenim la sort que la nostra distribuïdora Key Wines organitza esdeveniments originals i atrevits amb restauradors locals i aquest és un d’ells. Va tenir lloc a Cincinnati, a Hyde Perk, en una botiga de cafè independent que té per lema “love, kindness, chocolate”. Els assistents van poder gaudir d’aromes i sabors de vi combinats amb la frescor, dolçor i les textures de sorbets i gelats.

Robin Hunsucker és l’ànima de Key Wines i fa uns mesos va seure amb els resposables de Hyde Perk per tastar gelats i combinar-los amb vi. Ens explica que van ser uns 15 gelats i unes 10 referències vinícoles, amb la idea de trobar les millors combinacions per crear un wine float, que és un postre americà que consisteix en un refresc amb bola de gelat, normalment vainilla. Però en aquesta ocasió van voler anar més enllà i van crear un maridatge de vins i gelats/ sorbets de diferents sabors. A la mescla final hi van afegir una mica d’aigua amb gas per sumar-hi l’atractiu de les bombolles.

El resultat d’aquest primer dia de proves va ser la selecció de dues referències de Cellers Tarroné, de la gamma de vins Sisquera, que s’elaboren amb raïms autòctons i tradicionals de vinyes de mitjana edat i que en el seu nom homenatja el parlar de Batea. Per una banda el rosat, elaborat amb garnatxa negra, i per l’altra, el Selecció, amb garnatxa negra i syrah.

L’experiència, òbviament, es va donar a tastar a públic final en un acte que va reunir al voltant de 70 persones. Va ser una tarda divertida, refrescant, on es va posar de manifest la versatilitat dels vins de Cellers Tarroné i la capacitat de restaurador i distribuïdora de crear nous productes que generin interès entre els consumidors tant de vins com de gelats.

La idea ens entusiasma i no descartem reproduir-la també a la Terra Alta. A Catalunya no estem gens acostumats a tastar gelats i harmonitzar-los amb vi i pensem que pot ser interessant sobretot per als mesos d’estiu, per suportar les onades de calor que vivim però essencialment per obrir la porta al tast de vins a nous públics i fer-ho en horaris nous, com la mitja tarda.

A l’experiència de Cincinnati, hi va participar una geladeria artesana local que es diu Aglamesis Bros. Està clar que la clau perquè tot plegat hagi estat un èxit, més enllà de la idea original, és el producte de qualitat que hi ha de base. Tant el vi (el nostre!) com els gelats. Els d’Aglamesis es promocionen amb els conceptes “real, genuine, authentic”. A Cellers Tarroné també ens sentim així.

Agrair des d’aquestes línies a Key Wines no només que ens distribueixin i siguin els nostres ambaixadors a Cincinnati OH, sinó que creïn experiències tan singulars i arriscades, amb èxit. I gràcies Robin Hunsucker per dir de nosaltres: “Cellers Tarroné és un dels nostres cellers més top i les seves referències són les més populars als bars i restaurants on les distribuïm”.