Notícies

Sensibilitat, empatia i generositat

Sólo quiero felicitaros. Probamos vuestro vino en un restaurante y a mí, que no me gusta el tinto, me pareció delicioso. Luego leí la frase en la botella: “Se bebe como quien lee una novela” y ahí ya flipé. Soy escritora y esa frase me acabó de seducir. (…) Nada más. Felicitats! Alicia Giménez Bartlett 

No rebem missatges com el seu cada dia. Per això l’hem volgut compartir al bloc. Reproduïm un fragment del correu electrònic que vam rebre fa uns dies de l’escriptora Alicia Giménez Bartlett, guanyadora dels premis Nadal i Planeta. Com a elaboradors ens agrada que ens arribi el feed back de clients i amics sobre els nostres vins, però especialment i també que agradin els missatges que triem a consciència per a cadascuna de les referències. Merian és un vi icònic i emblemàtic de Cellers Tarroné i per a nosaltres té un paral·lelisme molt clar amb l’escriptura. Per això l’etiqueta diu allò de beure com qui llegeix una novel·la. El cas és que una de les ampolles de Merian, concretament Merian negre, va caure a les mans d’Alicia Giménez Bartlett i no només li va agradar el vi -malgrat que no és de beure vins negres- sinó que la va fascinar també la referència amb l’art d’escriure. Tant és així que ens va demanar l’adreça postal i ens va fer arribar al celler un exemplar del seu últim llibre, signat.

Alicia Giménez Bartlett (Almansa, Albacete, 1951) ha publicado, entre otras, las novelas ExitUna habitación ajena (Premio Femenino Singular 1997), Secreta PenélopeDías de amor y engaños, el gran éxito Donde nadie te encuentre (Premio Nadal de Novela 2011) y Hombres desnudos (Premio Planeta 2015). Con la serie protagonizada por la inspectora Petra Delicado se ha convertido en una de las autoras españolas más traducidas y leídas en el mundo:… Leer más

Merian negre, 2020

Garnatxa 100%. Vi ecològic. Color vermell cirera amb tonalitats violàcies, molt viu, aroma jove i intens amb notes de fruites vermelles sobre un fons vegetal. En boca és càlid, agradable i carnós, molt expressiu, rodó i equilibrat. Deixa un final llarg que perdura amb notes de fruita negra i amb un rerefons dolç, que el fa molt agradable.

Alícia Giménez és una escriptora reputada de llarga trajectòria. I ara sabem també que és una dona amb una sensibilitat, empatia i generositat molt grans. Ens fa feliços que els nostres vins s’hagin creuat a la seva vida i hem aprofitat l’avinentesa per navegar per la seva extensa bibliografia. Mi querido asesino en serie és una novel·la negra plena de misteris de la que en podeu llegir les primeres pàgines a Planeta. La crítica diu: “El regreso de la inspectora con más carácter, perspicacia y fans de la novela negra actual”. Però ens han cridat l’atenció les portades de tres altres llibres, on hi apareixen productes de la terra i també una copa de vi.

“La última copa del verano trata de la comunicación ( ¿o la incomunicación?, del peso de la historia, de las dificultades de asumir la propia consciencia, de ese marco equívoco en el que términos como <desamor> o <rutina> alcanzan su significado más pleno” Llegir més

Al final, pensarem que la nostra connexió no és tan casual. I menys encara quan llegim al seu web: “Sin duda alguna el amor era una planta muy delicada que necesitaba cuidados permanentes, todo lo contrario de lo que siempre se nos ha hecho creer: ‘El amor verdadero aguanta ciclones’. Puede que sí, pero se mustia si alguien no derrama sobre él un poco de lluvia remansada“. No us recorda a la cura i a les inclemències meteorològiques que necessita i suporta el cep?

Enoturisme

DIUMENGE, 30 DE MAIG, A LES 11H, ESTRENEM UNA DE LES NOVES OPCIONS DE VISITA: TAST DE VINS I FORMATGES. A LES 11H AL CELLER. T’APUNTES?