Notícies

Tu ets divuit mots +1

Fem vi per fer feliços als consumidors, per conservar el paisatge i per viure. Ens agrada veure com i amb qui se’l prenen les persones que confien amb les nostres referències. Sempre és un regal quan algú dels nostres clients/amics penja una fotografia a les xarxes socials amb una ampolla de Cellers Tarroné a taula. I encara ho és més quan algú s’entreté a escriure relats sobre els nostres vins. Com el que compartim a continuació de Joan Hosta Balenyà a propòsit del Mas Tarroné i la cadena de paraules que el defineixen i que comencen amb la lletra T. Gràcies per escriure-ho, Joan, i per fer-nos ho arribar. No podíem deixar passar per alt l’oportunitat de mostrar-ho i de tenir-ho per sempre guardat al blog.

TU ets la terra rica que acull els ceps novells, revifats o ancestrals, tu ets el  TEMPS de les estacions que rutinàriament giren com una sínia, tu ets la TEMPTACIÓ del pagès d’abans, del d’ara, del de sempre i tots ells a la recerca del fruit, de l’art, tu ets la TENDRESA als llavis assedegats de plaer, tu ets la TIPICITAT allunyada dels tribunals i propera a l’entorn, tu ets la TROBALLA que m’eixampla les expectatives de la cultura, tu ets la TENACITAT que m’obliga a seguir el camí, tu ets el TACTE suau que la llengua assaboreix, tu ets el TALENT dels mestres vinaters tancat en una ampolla, tu ets el TEMPERAMENT que descriu sense paraules la sensació, tu ets el TERRER que assenyala el bressol del gaudi, tu ets la TEXTURA que passeja pels sentits, tu ets el TEL·LÚRIC que anomena l’origen del paradís, tu ets el TREBALL de l’esforç que es vesteix de joia preuada, tu ets el TERRITORI nostre d’un espai inigualable, tu ets la TINENÇA agraïda sense afany de possessió, tu ets la TERRA ALTA contrada plantada que aixeca el cap amb orgull i tu ets simplement TARRONÉ, el celler, la TRADICIÓ.

Miquel Martí i Pol va escriure: “Nosaltres, ben mirat, no som més que paraules, si voleu, ordenades amb aliva arquitectura contra el vent i la llum, contra els cataclismes, en fi, contra els fenòmens externs i les internes rutes angoixoses.Ens nodrim de paraulesi, algunes vegades, habitem en elles…”. Per això, quan l’any 2020 vam fer el canvi d’imatge dels vins Mas Tarroné, vam homenatjar la tipografia i en particular la lletra T. A vegades més prima, a vegades més gruixuda, a vegades poètica, barroca, reivindicativa, discreta… La T que dona inici a moltes paraules que ens identifiquen i que ens arrelen, que ens defineixen i que ens vinculen. Les que ha reunit al seu text Joan Hosta Balenyà tot creant un relat autèntic i original.

Mas Tarroné és el nostre primer vi embotellat, l’any 1993, i serà sempre el vi que va marcar una nova manera de fer i de ser a la Terra Alta. Recull el nom de la família que fa més de 80 anys que fa vi a Batea. I és el vi de qualitat per al consum de cada dia, elaborat amb raïms de vinyes joves, mesclant varietats autòctones i foranes adaptades a la nostra regió de vins. Mas Tarroné és un vi fresc i àgil que avui pot presumir de tenir un relat. I nosaltres feliços de compartir-lo. Per molt de Temps que puguem beure’ns-el i celebrar-nos. Per molts moments de felicitat amb Mas Tarroné a taula.