Notícies

Una primavera DO Terra Alta esplèndida

Els actes de la Primavera DO Terra Alta van començar molt bé. A l’Església del Poble Vell de Corbera d’Ebre vam rebre de mans de la consellera Teresa Jordà el premi a “Gran Vi Terra Alta Garnatxa blanca” per a Sisquera Selecció 2021, que ha sortit al mercat aquest any. Un nou vi que amplia la nostra gamma Sisquera amb 5 referències i que proposa entendre la varietat més autòctona de la nostra regió de vins amb un pas elegant i fi per bóta. Sisquera Selecció 2021 és un dels vins premiats al Concurs de Vins DO Terra Alta que enguany va coincidir amb la celebració dels 40 anys de la denominació d’origen. Per això s’ha presentat el llibre DO Terra Alta, Autèntic paradís rural, i vam presenciar un mapping espectacular sobre la façana de l’Església i vam gaudir d’un sopar de gala amb el xef Vicent Guimerà i el seu eqip de l’Antic Molí.

Des d’aquestes línies també felicitem a totes les personalitats que van rebre una distinció de part de la DO Terra Alta per la seva contribució a difondre la cultura del vi i especialment la del nostre territori. Amb aquest acte emotiu van començar 5 dies molt intensos d’activitats culturals i enogastronòmiques que han portat a prop de 7.000 persones a la Terra Alta.

Enmig de totes les activitats organitzades per la DO, a Cellers Tarroné vam rebre també touroperadors interessats en el nostre projecte enoturístic. Fa temps que treballem amb Vinomi per apropar el vi al consumidor final i descobrir-los el paradís rural que és la Terra Alta. Confiem que la trobada amb Turismo Viviencial, Club Slow Travel i Gourmety Barcelona arribin a bon port i nous turistes de diferents punts de la geografia catalana i espanyola puguin posar els peus a les vinyes que des de fa més de 80 anys cuidem.

Un dels actes més participatius d’aquests 5 dies de Primavera DO Terra Alta, va ser la Mostra de Cellers al nucli antic del nostre poble, Batea. Hi van participar més d’un miler de persones i vam poder donar a tastar una àmplia gamma de vins de Cellers Tarroné amb música en directe i tastets gastronòmics. Lògicament, molts dels qui ens van visitar van voler tastar el vi premiat: Sisquera Selecció 2021.

Dissabte al vespre, vam gaudir de la primera edició del Cruïlla DO Terra Alta amb més de 5.000 entrades venudes. Una oportunitat única d’escoltar grans propostes musicals amb una copa de vi a la mà. Tan de bo que la iniciativa es pugui estendre arreu del país i sigui habitual poder anar de concert i assaborir un vi català, enlloc d’altres begudes que no tenen el seu pòsit cultural. Els Amics de les Arts, MClan, Dàmaris Gelabert i La Fúmiga van ser els grups que van actuar a Batea.  Va ser una nit molt especial on hi vam trobar molts amics de la Terra Alta, però els organitzadors calculen que un 60% dels assistents procedien d’altres llocs de Catalunya, de manera que la música s’ha convertit també aquesta setmana en un reclam per conèixer la nostra comarca, els nostres paisatges i els nostres vins.

La marató d’actes, que hem gaudit moltíssim, va acabar dilluns a Gandesa en una nova edició de la Jornada de tast per a professionals. A Cellers Tarroné hem considerat que ha estat una de les més interessants dels últims anys, amb persones vinculades al vi procedents de diferents punts de les comarques de Tarragona, Lleida i Barcelona.

Confiem que totes les primaveres que vinguin, siguin com aquesta.  Mentrestant, només desitgem que plogui, perquè les vinyes tenen set i ens preocupa la manca d’aigua en un context d’emergència climàtica. En parlarem en propers articles al blog.