Notícies

Una verema de qualitat excel·lent

cof

Recta final a la campanya de la verema 2017 a Cellers Tarroné. Al llarg d’aquesta setmana acabarem d’entrar al celler la majoria del raïm negre en un any en què l’estat sanitari del raïm ha estat perfecte. Estem contents perquè la qualitat del raïm és excel·lent, per bé que hem tingut una minva notable de quantitat, entre un 30 i un 40% de la producció. Vam començar veremant els raïms de la varietat merlot, vam seguir amb el syrah, entremig vam collir garnatxa negra i aquesta setmana estem veremant l’ull de llebre.

La setmana que ve només ens quedarà collir la “garnatxa francesa” de la finca Benufet, un raïm que deixem madurar al cep i que destinem al vi Merian dolç. Així que en dues setmanes tancarem una campanya de collita molt primerenca (marcada per les altes temperatures i les poques pluges) i continuarem la feina al celler, amb les fermentacions i les criances, respectant el que ens ha donat la vinya. Algunes de les primeres garnatxes blanques, per cert, ja són vi…

cof

mde

cof

En paral·lel a la verema, som conscients que aquest curs escolar que tot just comença haurem d’estar molt pendents de les vinyes i del paisatge, per defensar-lo com hem fet i escrit a l’estiu, a propòsit dels nous parcs eòlics projectats a la DO Terra Alta. A Cellers Tarroné defensem i practiquem una agricultura sostenible, com també volem contribuir a desenvolupar un turisme responsable i no podem permetre que el paisatge rebi agressions que posin en entredit tota la feina feta en viticultura i la que tenim per fer en el terreny de l’enoturisme amb la propera creació de la Ruta del Vi de la Terra Alta. Aquesta, la protecció del paisatge, és una preocupació que tenim i que no volem que caigui en l’oblit. Ara que reprenem el curs, ho volem fer constar novament.

Defensarem la nostra terra fins allà on calgui perquè volem seguir fent allò que van fer els avis, els pares i que llegarem als nostres fills: cuidar i cultivar la terra, fer vi, bon vi, i enaltir el valor de la garnatxa i de la garnatxa blanca especialment a tot el món. El 2018 tindrem una gran oportunitat acollint el concurs Grenaches du Monde. No només s’han de sorprendre de la qualitat dels vins sinó també del paisatge que els fa possible. Així és que entre tots caldrà treballar i fort per preservar-lo.

www.cellerstarrone.com

Article relacionat “Com la terra que m’estimo/ no he sabut estimar res

Related Posts