Noticias, Notícies

Una verema que no oblidarem

Anant a peu percebem, sovint, una voluntat pròpia de les passes (…) amb el cel estès a l’altura dels turmells, com una terra veremada d’enfonsar-hi llum, d’airesembrar-la, fins que les passes veuen les paraules alçar-se, refiades, just per allà on es conduïda la quietud

Pagèsiques, Perejaume

És l’any de la pandèmia i del míldiu, però afrontem aquesta campanya de la verema amb la mateixa il·lusió i determinació que les altres. Dimarts 25 d’agost vam començar a collir i aquesta setmana ja acabarem d’entrar les varietats blanques i algunes de negres més primerenques i per a vins nous que veuran la llum properament. L’estat sanitari del raïm és òptim com mostren les imatges que il·lustren aquest article. Aquest 2020 tindrem una producció més reduïda, però de gran qualitat. A Cellers Tarroné hem pres mesures sanitàries per veremar i elaborar amb totes les garanties, tant al camp com al celler, creant dos grups de treball per mantenir distàncies i assegurar un cercle de relació laboral estable.

L’equip – a la vinya, al celler, al laboratori, a les oficines…- és decisiu per fer front a un període de màxima intensitat com la verema, però la seva implicació, flexibilitat i complementarietat en una campanya complexa com aquesta, que recordarem sempre, ho és encara més. Des d’aquestes línies els ho agraïm. Les jornades de treball son exhaustives, però quan els resultats acompanyen, són també altament satisfactòries.

Batea fa olor de raïm perquè el raïm viatja des de les finques al celler, que és al mig del poble. La verema s’estendrà al llarg de les properes setmanes. A Cellers Tarroné, després de collir la garnatxa blanca, el macabeu, el merlot i el sirà, veremarem la garnatxa negra i l’ull de llebre per a la gamma de vins negres més moderna i amb més envelliment. Al celler ja comencen les primeres fermentacions i la collita entra sense pauses. Vivim dies amb un ritme frenètic, ple d’adrenalina, després de la pausa dels últims mesos que ens ha imposat la Covid-19. Esperem que la represa de curs sigui tranquil·la i amable i que, a poc a poc, en unes circumstàncies noves i incertes, el vi pugui arribar a les cases i a les taules de tots els que el desitgen, però també i especialment a bars i a restaurants. Ho anirem explicant.

www.cellerstarrone.com