Notícies

Verema avançada, però amb molta sanitat

S’apropa la verema 2023. Encavalquem dies de descans amb dies de molta observació i controls a la vinya. La previsió del nostre equip d’enòlegs, d’acord amb la informació que ens facilita l’Agrupació de Defensa Forestal (ADV) per realitzar tractaments fitosanitaris, diu que començarem a veremar entre 3 i 5 dies abans que l’any passat a conseqüència de la climatologia de primavera i estiu. A Catalunya la verema va començar el 26 de juliol en algunes finques de varietats primerenques i per a base cava, al Penedès.

Ha plogut poc a la Terra Alta, ho hem vingut explicant al llarg dels últims posts al blog. En zones sense reg de suport, la collita de raïm disminuirà de manera considerable. El cep ha soltat fruit per poder sobreviure a la manca d’aigua i a l’increment de temperatures; no obstant, el raïm que ha quedat a la planta es preveu que maduri bé i que sigui de bona qualitat, perquè les últimes pluges d’estiu han afavorit el seu desenvolupament de forma correcta.

Serà una campanya menys generosa que la de 2022 quant a producció, però fins a dia d’avui hi ha molta sanitat a la planta i s’espera per tant una collita de bona qualitat. Els gran de raïm és cert que són més petits, però han concentrat bé els sucres. Des del Cellers Tarroné confiem que en els propers dies segueixin madurant de forma correcta i equilibrada. Ho confirmarem amb el verolat, que és el canvi de color del raïm. El que més ens motiva, malgrat que hi pugui haver menys producció, és que la sanitat vegetal és bona, de manera que ens enfrontem a una nova campanya plena de reptes però també de gustos i aromes exquisits. Us ho anirem explicant.

L’any passat al final de la verema parlàvem de franquesa i frescor, sinceritat i energia. Estem deleroses de posar adjectius a aquesta nova campanya. Aviat la viurem i podrem començar a copsar les emocions i el perfil de l’anyada 2023.