Notícies

Vi Solidari + Maridatge + Festa del Vi de Gandesa

unnamedMerian blanc

#ningúdormintalcarrer és el lema de la campanya que promouen l’Associació Catalana de Sommeliers (ACS) i UMAMI Barcelona en benefici de la Fundació Arrels i a la qual donem suport des de Cellers Tarroné, com a membres de l’associació. Per Nadal, vam col·laborar amb la iniciativa Vi per Joguines que promou l’ACS, amb la cessió de 6 ampolles de vi 100% garnatxa blanca, Merian. Una acció solidària que diu molt dels cellers que hi col·laborem, però més encara dels organitzadors i dels participants. Tothom qui portava joguines a Monvínic per ser distribuïdes després entre nens i nenes amb pocs recursos, era obsequiat amb una ampolla de vi dels cellers col·laboradors. Van quedar vins sobre la taula i, per això, UMAMI Barcelona i l’ACS impulsen ara una nova campanya que consisteix a bescanviar ampolles de vi per roba d’adult i d’hivern.

La Fundació Arrels necessita texans i bambes per a homes, sacs de dormir, mantes i motxilles mitjanes, de manera que des de l’ACS es fa una crida a tothom que en tingui en bon estat o per estrenar a portar-les entre demà passat, divendres 27 d’octubre, i el proper dilluns 30 d’octubre, a la seu d’UMAMI Barcelona (c/ Pere Serafí, 15. Barcelona). Aquest és un espai meravellosament decorat, situat al cor de Gràcia, liderat pels sommeliers Victòria Ibáñez i Pau López, que promouen la cultura del vi en el seu sentit més ampli. Des de Cellers Tarroné els felicitem per la iniciativa i els encoratgem a seguir-ne realitzant de noves al llarg de l’any, perquè el sector no pot estar al marge dels problemes socials que hi ha al país, al contrari, hi ha de contribuir sempre en la mesura de les seves possibilitats.

En paral·lel a la iniciativa solidària, a Cellers Tarroné tenim una agenda molt intensa durant les properes setmanes més enllà del calendari gastronòmic propi de la tardor:

Jornades de maridatge a Villa Retiro (Xerta). Divendres, 3 de novembre

Són iniciativa del sommelier i bon amic Javier Campo i del xef Juan López. Divendres 3 de novembre, han organitzat un sopar-maridatge de luxe amb vins de Cellers Tarroné per harmonitzar amb la cuina de Villa Retiro. Serà, segur, un sopar d’alt voltatge.

22688088_1078884705548495_3977971680988863233_n

Festa del Vi (Gandesa). Cap de setmana del 3 al 5 de novembre

Arriba la 30a edició de la Festa del Vi per gaudir dels vins, de les persones que els fan/fem possible i del territori. Hi serem, com també a l’acte més simbòlic que és la 8a Nit de les Garnatxes blanques. Al llarg de tot el cap de setmana es podran tastar les diferents elaboracions de Cellers Tarroné i molt especialment els vins que fan homenatge a la varietat autòctona, la garnatxa blanca:  Merian i A part. Us convidem a tots a venir!

22490168_1496360073744682_8343776552657982839_n

I abans d’aquestes dues cites, ens tocarà celebrar, amb família i amics, la castanyada. Cada any recomanem que el bon vi no falti a taula, ni durant la revetlla ni tampoc el primer de novembre. Ja sigui el primer vi de l’any, o els vins de guarda, o el vi dolç, per exemple, el Merian Negre, que sempre va molt bé per acompanyar la degustació de panellets i castanyes torrades i fer llargues sobretaules amb aquells qui més ens agrada conversar, riure i viure.

www.cellerstarrone.com

 

Related Posts