Notícies

Vinomi Rural Experience

Fa molts anys que les portes de Cellers Tarroné son obertes per rebre a tothom que ens vol conèixer i tastar. Però no havíem fet el salt definitiu a l’enoturisme. I ara el farem amb un projecte liderat per una gran professional que encaixa amb la nostra manera de ser i de viure a la Terra Alta. Pilar Ferrando té una llarga trajectòria en el sector del turisme del vi i ha creat Vinomi Rural Experience. Cellers Tarroné serà un dels 5 cellers que formaran part d’aquesta projecte d’enoturisme personalitzat i singular. Els altres companys de viatge son cellers admirats que sumen i aporten creativitat, innovació i història a la Terra Alta: Bernavi, Vins del Tros, Josep Vicens i Essència de Lluna.

“Vull ensenyar gent autèntica, que s’ho ha treballat molt… Amb el visitant anirem a veure els meus amics i el tractarem com un amic més. Ningú no se sentirà client, vindrà a la Terra Alta i l’acollirem i hi tornarà perquè a casa dels amics sempre s’hi torna”, diu Ferrando. Ha tingut molt clar amb qui treballar a l’hora de definir els integrants del seu projecte d’enoturisme: “Son cellers petits que no es fan ombra els uns als altres i penso que al final poden ser marca tots junts”. A través de Vinomi Rural Experience també es faran visites al molí d’oli de Rius d’Or (La Fatarella) i Ebre Wine, Cervesa Arte(sana) i Natura.

“Muntaré activitats específiques per a cada celler, que siguin diferents”, comenta Pilar Ferrando. “Vull transmetre el carinyo i la lluita de la Terra Alta a les visites. Tots els cellers que formen part de Vinomi tenen això, una història d’anys i de superació… És un projecte molt de cor”, diu. Ja té pensades les activitats amb cadascun dels cellers però s’acabaran de perfilar en les properes setmanes i podran evolucionar amb el temps.

A Cellers Tarroné hi tindrà un protagonisme especial el mural de l’artista lleidatana Lily BrickVi, mostra’m l’art de beure la nostra pròpia història”. Evidentment, la visita també inclourà la degustació de vins de moment al celler, a peu dret i al voltant de barriques que hem instal·lat per a l’ocasió, a l’espera que millorin les dades de l’epidèmia i poguem fer ús de la sala de tast a les noves instal·lacions. De fet, l’activitat a Cellers Tarroné serà aquesta:

Us ve de gust una passejada per la Batea medieval, conèixer un celler diferent i gaudir de tres vins únics? Doncs dissabte (i dilluns) al matí teniu l’oportunitat! Cellers Tarroné obre les seves portes perquè puguis gaudir d’un matí genial. Us acompanyem en un viatge en el temps, les tradicions i l’orgull d’un celler, una família i un poble!

Durada: 2 hores i mitja. Preu 17 euros/ persona. Grups reduïts. Activitat Free Covid. Reserva prèvia necessària. Pilar Ferrando 659740551

Vull defugir de les visites on s’explica com es fa el vi. Evitar tecnicismes i aportar senzillesa. Mostrar l’autenticitat i l’estima pel que es fa i per la terra”, comenta Pilar Ferrando. I tot seguit recorda que és important que es reconegui el valor de la Terra Alta: “Fa 20 anys que visc aquí i que veig la lluita al costat dels pagesos… Vull ensenyar al món què és aquesta comarca i la necessitat que hi ha per cuidar-la i per poder viure del vi i de l’enoturisme. Som el que som, no pel que tenim, sinó pel que vivim… I aquí estem en una lluita constant… No volem més aerogeneradors. No a la massificació eòlica”. El seu discurs és clar, en defensa del paisatge i de les activitats turístiques que poden modelar i donar valor diferencial al sector del vi. És el discurs d’una dona que coneix molt a fons la comarca, com interactuen els mons del vi i del turisme, i que sap que és transcendental apropar el vi al consumidor. I això comença amb un canvi de registre a les visites. Hedonisme i especialització. Olorar, sentir, confiar, mimetitzar-se amb paraules i històries de persones que t’acullen i et capbussen des dels sentits a la copa de vi.

VINOMI RURAL EXPERIENCE

Sóc Pilar Ferrando, la Pilar, baixebrenca de naixement i terraltina d’adopció. Vaig venir fa més de vint anys per amor i em vaig acabar enamorant de la Terra Alta, dels seus paisatges, de la seua gent. El vi, la pagesia i la terra són una passió convertida en professió i un dels pilars fonamentals de la meua vida. Tant, que puc dir que he viscut alguns dels dies més importants entre les parets d’un celler o envoltada de vinyes. Aprenent i creixent al costat de pageses, viticultors, elaboradores; destapant aquelles ampolles que neixen dels nostres paratges i que emocionen els sentits. Ara, ja no em veig enlloc més que a la Terra Alta amb la il·lusió de poder ensenyar-la i compartir tot el que a mi m’hi ha atrapat.

Us espero per viure una rural experience que segur t’encantarà!

Vinomegem juntes?

Contacte

hola@vinomi.es

pilarferrandorosa@gmail.com

@vinomiruralexperience Instagram