Notícies

Vinya, arquitectura, art i vins per Setmana Santa

A Batea tindrem molta activitat musical i enològica per Sant Jordi amb el Cruïlla DO Terra Alta, però ja estem escalfant motors perquè s’espera bon temps per Setmana Santa i tenim moltes ganes de rebre enoturistes a la regió, al poble i al celler. Amb Vinomi Rural Experience tenim un ampli catàleg d’activitats disponibles per apropar-vos la nostra essència i fer-ho a través dels vins que elaborem. Hi ha dues activitats programades per aquests propers dies però, prèvia reserva, se’n poden sol·licitar d’altres.

Esmorzar entre vinyes. Dissabte, 1 d’abril

Ara que hi ha els ametllers florits i els primers brots a les vinyes, és un plaer caminar pel tros i entendre el despertar de la vinya, camí de la verema 2023 amb les explicacions de Pilar Ferrando. Conèixer el cep és el primer pas per estimar després el vi i entendre d’on venim i per què tenim l’ofici que tenim.

La Batea anecdòtica. Dissabte 8 i dilluns 10 d’abril

Una oportunitat per resseguir el patrimoni arquitectònic de Batea, el poble on fem vi. Per després continuar la visita contemplant el mural artístic de Lily Brick, únic a la Terra Alta, ubicat en un dels laterals del nostre celler. El recorregut acaba amb un tast de vins.

Apostem fort per l’enoturisme perquè entenem que és una forma sincera i honesta de comunicació directa amb el consumidor final. Ens agrada rebre visitants que vulguin conèixer detalls sobre els nostres 80 anys d’història i que descobreixin en els vins molt més que les seves característiques organolèptiques. També com som, quins valors tenim, d’on venim i cap a on estem dirigint avui els esforços. Bàsicament a treballar amb molt de respecte la vinya i amb molta precisió al celler. Fem vins per regalar moments de felicitat. Ens agrada que siguin vins amb caràcter però assumibles per a moltes butxaques i paladars i fem un esforç per comunicar-los de manera que el consumidor els pugui beure i harmonitzar a taula, amb moments gastronòmics quotidians i especials, però no només, també amb la música, la lectura, el cinema… és a dir, amb el món de la cultura i de l’art.

Venir per Setmana Santa a la Terra Alta és desconnectar. A la nostra regió de vins es pot practicar un turisme slow, regeneratiu, sostenible… Caminar vinyes de Batea o transitar per espais naturals com els Ports de Tortosa-Besseit. Visitar pobles pintorescs i assaborir la nostra cuina (la del xup-xup i amb estrella Michelin) i els nostres vins. Les Terres de l’Ebre són una de les regions europees amb més productes certificats en ecològic i tenim un Delta que és Reserva de la Biosfera. Per tant, venir és entrar en una altra dimensió.

Si no sou a temps per Setmana Santa, sempre podeu planificar una visita per unes setmanes després. Amb motiu de Sant Jordi, la música sonarà més bé que mai. I coincidint amb el Cruïlla DO Terra Alta, també s’ha programat una nova edició de la mostra de cellers  de la DO Terra Alta que tindrà lloc el 22 d’abril a Batea. Hi serem!

El camp de futbol de Batea serà l’escenari del tastet del festival Cruïlla fora de Barcelona amb Els Amics de les Arts, M-Clan, La Fúmiga, Dàmaris Gelabert i DJ Miqui Puig. I a l’espai Village es podran tastar platets amb una gran oferta de vins de la DO Terra Alta, entre ells, els de Cellers Tarroné.  Per Sant Jordi, la Terra Alta és també una opció més que vàlida. Llibres, roses, música i vi. No us cal res més.