Una de les coses que més ens agrada a Cellers Tarroné és rebre visites, atendre a qui truca a la porta, rebre i acollir, explicar la nostra història i compartir els nostres vins. Sovint els qui ens visiten són (eno)turistes i wine lovers, per això, farà més d’un any vam dissenyar un programa d’experiències que desenvolupem amb Vinomi Rural Experiences per oferir visites atractives i adaptades a cada perfil de visitant i també, lògicament, vinculades estretament amb el nostre esperit enològic.
A vegades, però, les visites fugen d’aquest programa que vam dissenyar i les preparem expressament. És el cas per exemple de les que ens arriben – amb molt de gust- i amb força freqüència de l’Institut Escola Portal de Batea. En vam parlar fa pocs dies en un post al bloc. És un plaer que professors de països europeus que participen en intercanvis educatius amb l’institut-escola del nostre poble s’interessin per la cultura del vi i ens vinguin a visitar. Per a nosaltres és un honor rebre’ls i descobrir-los el celler familiar que, aquest any, per cert, celebrarà 80 anys d’història.
Les visites les finalitzem sempre al mural que l’artista lleidatana, Lily Brick, va crear en un dels laterals del celler, al carrer Josep Pla. Una obra artística que tothom pot veure i visitar i que resumeix al visitant la història de Cellers Tarroné. Empeltats des de 1942 a Batea, fent vi de qualitat, intrepretant els sòls i el paisatge terraltí i embotellant-lo. Mirant, en els últims anys, de ser més creatius i atrevits, traient al mercat noves referències, més sofisticades però igualment bevibles. Vins glu glu amb textures sedoses que conviden a beure sempre més, però sempre moderadament.
Aquesta setmana passada vam rebre un grup de professors francesos i vam tastar amb ells la gamma de vins Merian, 100% garnatxa blanca i el rosat de garnatxa negra. Tots dos, vins ecològics amb accent mineral. Vins fins, complexos i versàtils. També vam beure Seguit i A Part, una línia de vins més singular, que recull l’atreviment enològic de la generació més jove que actualment treballa al celler. Vins monovarietals de garnatxa blanca i negra elaborats amb més creativitat i amb uns resultats realment sorprenents. Vins per beure i també per guardar.
Amb les visites, recorrem breument l’espai de treball del celler, però allà on ens agrada passar temps és a la sala de tast. Les noves instal·lacions ens ho fan més fàcil i confortable. Tastem, conversem i ens expliquem. Maridem els vins amb diàlegs però també amb bastonets de pa, xocolata i llaminadures. Quan hi som, el temps vola. Ens agrada dedicar a cada visita tot el temps que mereix i sovint el temps el marca la seva curiositat i la voluntat de saber més de les persones que ens visiten. Ja podeu imaginar que els professors francesos tenien discurs i coneixement de vins; França és al cap i a la fi una regió admirada a tot el món. Confiem que s’hagin emportat bones impressions dels vins catalans a través dels nostres.
El cas és que si ens voleu venir a veure, podeu consultar el catàleg d’activitats que hem compartit en aquest article i veure quina proposta us fa més el pes.
Aquesta Setmana Santa és un molt bon moment. Divendres, 15 d’abril, sense anar més lluny, podreu tastar els vins de Cellers Tarroné al segon Jazz Wine que organitza Vinomi Rural Experience, en aquest cas, al calvari de Batea. No en tingueu dubte que entre música en directe i vins, ens ho passarem la mar de bé.
- Merian, triple Medalla de Plata als Vinari
- Sisquera que parléssim (i escoltéssim) més… amb Lily Brick, artista
- Sisquera que parléssim (i escoltéssim) més… amb Jordi Cabasés, gerent de Bodega Jordi
- Sisquera que parléssim (i escoltéssim) més… amb Ricard Vidal, sommelier al restaurant Miravall de Batea
- Sisquera que parléssim (i escoltéssim) més