Notícies

5 llocs imprescindibles i 5 vins

“El riu és el fil que engalza els paisatges, embasta els textos. El riu dels estrets, vivaç, jove encara; pausat i mandrós després, el riu dels meandres, de les illes o illetes que volen aturar-lo, i que, com la vida, no poden retenir-lo” Zoraida Burgos a L’Ebre, un riu literari

_MG_1901 velvia retallada

(fotografia d’Emili Nieto)

Segurament que molts de vosaltres – com de nosaltres – esteu planificant una escapada pel pont de la Immaculada de la setmana vinent. A vegades no som prou conscients de la riquesa del territori i en fugim, per veure món, diem, quan  casa nostra també és món i és on hi tenim les arrels i l’essència del que som i volem. Tenim a la vora molts recursos per (re)conèixer. Per això aquesta entrada suggereix 5 entorns propers a Cellers Tarroné, per passar-hi un, dos, tres o quatre dies de desconnexió, segons permeti l’agenda de cadascú. Acompanyar-ho d’un vi de proximitat, local, de poble, bo, sostenible… És imprescindible. Per això us recomanem un viatge paisatgístic i vitivinícola, compartit, esperant que ho gaudiu i que encomaneu la passió i devoció per allò que ens és proper i propi. I amb una relació qualitat-preu extraordinària.

 

1. L’Ebre, un riu literari. Amb una copa de Merian, 100% garnatxa blanca

Símbol del viatge. Símbol de la nostra identitat. Us recomanem que us endinseu-vos en la lectura d’un llibre fascinant editat per Publicacions URV i escapeu-vos al punt del riu que us quedi més proper. Voregeu-lo, contempleu la quietud de l’aigua i tasteu un vi de la DO Terra Alta que és un icona, el nostre Merian 100% garnatxa blanca, un vi que demana pausa, dedicació, temps… I que és una expressió sincera de la terra i de la varietat que cultivem.

 

2. El Delta de l’Ebre. Amb una copa de Sisquera rosat

Perquè els colors de les postes de sol són sempre fascinants i enigmàtics. Busqueu la sortida del riu al mar més plàcida i emporteu-vos el Sisquera, que homenatja el parlar de l’Ebre i que té un color que, en algun dels moments de la posta de sol, s’hi assemblarà molt. Jugueu a observar la intensitat del rosat a la  copa i de com en algun moment el sol que s’amaga a l’horitzó, dibuixa una cortina difuminada molt similar… Un capvespre càlid amb un vi fresc a la copa.

 

3. Els Ports de Tortosa Besseït. Amb una copa de Punt i… 

Caminar, endinsar-se al bosc i ascendir la muntanya feréstega per contemplar des del capdamunt el paisatge fascinant i agrest que tenim a la Terra Alta. I fet el cim, cal obrir un vi, per celebrar la gesta. Us recomanem el Punt i… un vi cupatge de garnatxa negra i syrah que marca l’inici d’una aventura, d’una lectura, d’un recorregut … Sabent que el camí sempre té un inici, un nus i un desenllaç i que els esforços s’han de reconèixer amb una bona recompensa.

 

Captura de pantalla 2018-11-28 a las 12.33.40

4. La Via Verda. Amb una copa de Seguit

Per un dia assolellat, no hi ha res millor que sortir amb bicicleta i recórrer pobles i camins… Entrenar el cos i respirar aire pur. Esmorzar fort i dinar a l’aire lliure. I compartir un vi, un Seguit, una garnatxa de la Terra Alta que convida a fer pausa, a divertir-se, a valorar el moment, a recordar-lo i a seguir, després.

 

5. Batea. Amb una copa d’A Part

El nostre poble, allà on tenim les nostres arrels i els nostres orígens: la família, el celler. Amb un nucli antic meravellós, uns porxos inspiradors que conviden a fer una caminada pausada i tranquil·la, sense presses, a sentir el pes de la història, dels murs… I amb l’acompanyament musical del so de les campanes… Un espai vital i rural únic que ens convida a beure una nova interpretació de la garnatxa blanca, l’elaborada i envellida en acàcia, l’A Part. Un vi per gaudir a casa, amb una bona companyia, amb una bona taula parada, amb estovalles blanques… Un vi amb molts matisos, amb profunditat i subtilitat, que ha de ser descobert a poc a poc. Cal deixar que passin les hores i gaudir de la copa i mirar per la finestra i sentir que amb l’elaboració de vins, fem  poble, i saber que sempre voldrem contribuir a fer-lo millor.

www.cellerstarrone.com

Related Posts