Notícies

Cargols, coca i garnatxa per Sant Joan

2017-06-09-PHOTO-00000519

Aquesta és la setmana amb la nit més curta de l’any i tanmateix una de les més esperades. Arriben les nits d’estiu i la de Sant Joan en dóna el tret de sortida. A la Terra Alta ens agrada celebrar-ho com cal. No hi falta mai el vi, però tampoc les tradicions gastronòmiques que l’acompanyen. Per una banda la tradicional coca de Sant Joan, de cireres, de pinyons, de crema de full o de llardons… Diuen els analistes que els catalans en menjarem prop d’1,7 milions aquest 2017. Ens agrada que siguin artesanes, fetes al dia i amb ingredients de qualitat. Però abans de la coca, a Batea, preparem cargols.

 

“Qui no menja cargols per Sant Joan, no té diners tot l’any”

És tradició reunir-se amb la família abans d’anar a encendre una foguera, preparar un bon plat de caragols (amb salsa de tomàquet, per exemple). La de Sant Joan és una celebració pagana, però té molt de misticisme. Els amics, la família, la taula parada, el foc després… Es converteix en una nit màgica gairebé sempre i com diuen els versos del poeta Vicent Andrés Estellés:

 

” No podia faltar el vi damunt la taula. Una solemnitat, un ritu que venia des de la nit: el vi encenia la taula, encenia la casa, encenia la vida”

 

Captura de pantalla 2017-06-19 a las 8.16.37

 

Des de Cellers Tarroné us proposem passar la nit de Sant Joan amb la gamma de vins més moderna i actual: Punt i… Seguit. Per als caragols, amb aquest punt picant i salat que tenen els que preparem, la garnatxa negra i el syrah del Punt i… s’hi escaurà molt bé. És un vi fresc amb notes lleugeres de fruits vermells i fons minerals. En boca, molt expressiu, afruitat, de taní dolç i amb final llarg i persistent. Ens farà beure més d’una copa.

Per a les postres, per la desitjada coca de Sant Joan, el Seguit (monovarietal de garnatxa negra amb un any de criança) pot ser una molt bona opció també. Té un ampli registre d’aromes balsàmiques i notes cremoses de fruites confitades que harmonitzaran amb la dolçor i cremositat de la coca, també. En boca, el vi és equilibrat, agradable de pas, amb tanins arrodonits i de nou hi trobarem la maduresa de la fruita. Té un postgust mineral final que pot acompanyar molt bé la sobretaula, la conversa, la celebració, la nit d’alegria que és la Nit de Sant Joan… A gaudir-la!

www.cellerstarrone.com

 

 

Related Posts