Notícies

Celebrem amb música, lectura i vi la fi de la verema

Hem acabat la verema i a l’espera de fer un balanç precís i acurat de la campanya 2018 que publicarem la setmana vinent al bloc, hem volgut navegar en el nostre arxiu sonor i literari per compartir algunes de les sensacions viscudes en aquest mes llarg de treball al camp i al celler. En aquesta entrada, hi ha tres temes musicals inspiradors que ens acompanyen  en moments de tast o tanmateix defineixen el nostre estat d’ànim. La intensitat de la verema ens obliga sovint a aturar-nos, encara que sigui per pocs minuts, desconnectar amb bona música, per després tornar a connectar.

A Cellers Tarroné la música ens inspira i ens acompanya, ens relaxa i ens motiva.  No t’aturis quan no puguis més (…) que aquesta lluita tindrà un gran final és un fragment que representa com els ànims creixen malgrat les jornades esgotadores que hem viscut. Dies llargs, però també vitals i enèrgics pel treball en equip i perquè fer vi és donar vida. La lletra forma part del tema Caminem lluny del grup Doctor Prats i l’hem triat perquè és una oda a l’esforç, un cant a no defallir mai, però també un senyal que ens recorda que la feina ben feta, per molt dura que sigui, sempre té al final una gran recompensa.

No són tan coneguts com Doctor Prats, però del grup l’Espiadimonis ens ha agradat el single del seu primer àlbum. És un tema més íntim i romàntic que l’anterior però reivindica els productes de proximitat al seu títol i això ens ha captivat. A les Terres de l’Ebre, de mel, d’oli i de vi no ens en falta i està clar que són aliment i adrenalina per als dies llargs de feina al celler amb remuntatges, trasbalsos i hores i hores de neteja i ordre per reprendre el mateix ritme l’endemà. Aquest és un tema  musical que ve de gust escoltar al capvespre amb la feina ja resolta i amb una copa de vi de la DO Terra Alta, jove, fresc, amable i autòcton. Per exemple, un Merian negrePerò si hi ha una cuina al cel/ i si t’hi han deixat un llit,/ et juro que quan vingui portaré melmelada, oli i vi, diu la lletra de la cançó. Bonica, no?

I com que aquesta és la nostra primera verema 100% ecològica, hem indagat en el nou disc de Joan Miquel Oliver i hi hem trobat un tema instrumental que dona sentit al que estem vivint. El nostre treball diari tant a la vinya com al celler no té cap altra finalitat que protegir i cultivar el paisatge terraltí que habitem, per obtenir-ne un aliment bo i sa, el vi. Us proposem que gaudiu del surrealisme i dels colors del videoclip Save the planet . Nosaltres ja ho hem practicat aquests dies, amb la nova anyada de la garnatxa blanca 100% elaborada i criada en acàcia, l’A Part 2017, que aviat sortirà al mercat.

“El Delta, aparentment tan diàfan, és també un laberint on, d’un punt a un altre, hi ha múltiples camins” Joan Todó

No hem tingut temps encara de llegir res més que el pròleg però per quan arribin els dies més tranquils, ja tenim al celler la propera lectura: la “Guia sentimental del Delta de l’Ebre” de Joan Todó. Un llibre per endinsar-nos i reconèixer encara més aquest entorn privilegiat on vivim, Reserva de la Biosfera, que ens regala capvespres i despertars únics. Diuen els editors de Grup 62 sobre l’autor i el llibre: “Hi parla dels arrossars, de les anguiles, les barraques, el caciquisme, la Casa de fusta, el Poblenou del Delta, les muscleres, els fars, les illes, les especialitats culinàries, la jota, les manifestacions contra el transvasament i també dels escriptors i artistes que han descrit millor aquest territori mític”.

Un univers únic, salí i històric, amb una desembocadura, la de l’Ebre, que està estretament lligada amb les comarques de l’interior, amb la Terra Alta, i amb les aromes salines dels vins més simbòlics de Cellers Tarroné, com la garnatxa blanca 100% que embotellem a Merian. El vi té el do de fer-nos viatjar en l’espai i en el temps. Ho podeu comprovar doblement si teniu a mà una lectura tan inspiradora com aquesta.

www.cellerstarrone.com

Related Posts