Notícies

La revista Cuina recomana ‘A part’ de Cellers Tarroné

0001

La revista Cuina del mes de setembre ens ha donat una bona alegria, enmig de la intensitat de la campanya de la verema 2017. A la secció Celler, la periodista Carme Melià  ha triat el nostre vi A part, 100% garnatxa blanca elaborat i acollit en barriques acàcia, per suggerir-lo als lectors, amb tres altres tres vins monovarietals de la DO Penedès (Ática de Cellers Parató), la DO Montsant (Les Sorts, Celler El Masroig) i  la DO Conca de Barberà (Sons de Prades, Cellers Torres). A part és un monovarietal de vinyes velles de garnatxa blanca, la varietat autòctona de la DO Terra Alta, un projecte de Cellers Tarroné que ha comptat amb la col·laboració dels sommeliers Antonio Lopo i Sergi Figueras (Wine Thunder Winemakers). Un vi que va sortir al mercat a principis d’any i del qual n’estem molt contents, per les crítiques positives que ha rebut tant de part dels consumidors com dels prescriptors i entesos.

A la revista Cuina, diuen que A part és “un vi mediterrani, fresc i floral. Amb cos, estructura i complexitat“. Una definició que encerta de ple el que volem que sigui aquest segon vi 100% garnatxa blanca de Cellers Tarroné, un vi blanc que estem convençuts que tindrà una molt bona i llarga evolució en ampolla. L’altre vi 100% garnatxa blanca és Merian que aquest estiu també van recomanar a la secció de vins de La Vanguardia.

vins2

A part i Merian són dos vins de filosofia i estil diferents, però amb un denominador comú: la garnatxa blanca 100% que és a més a més un distintiu creat per la DO Terra Alta i que representa un nivell més alt de singularitat i qualitat. Com diu la DO al web: “Els vins que llueixen aquest segell estan subjectes als mateixos procediments de control de la qualitat i traçabilitat i de certificació que els Terra Alta. A més de garantir la composició monovarietal (100% garnatxa blanca), els vins han de poder acreditar una qualitat sensorial equivalent de com a mínim 80/100 punts. Tanmateix, i pel que fa l’etiquetatge, és obligatòria la designació de la varietat, la collita de procedència i, per descomptat, lluir el distintiu de garantia específic que expedeix el Consell Regulador”.

vins1

Amb orgull, a Cellers Tarroné fem servir el distintiu 100% garnatxa blanca, com també el de Vins Ebre Biosfera, perquè formem part d’un territori ric i divers en biodiversitat i cultius i volem potenciar les activitats econòmiques tradicionals i una economia social des de la sostenibilitat de les Terres de l’Ebre. El primer vi a incloure el distintiu va ser el nou vi negre Sisquera, però a poc a poc l’anirem implementant a totes les referències del celler.

www.cellerstarrone.com

Related Posts