Notícies

Seguim empeltant un somni

Cada mes de març des de fa dos anys us parlem de la nova il·lusió de Cellers TarronéMas de l’Àngela. I ara ho tornem a fer perquè aquests dies hem seguit donant forma a aquesta finca de 4 hectàrees que vam adquirir fa uns anys. Amb l’arribada de la primavera hem plantat nous ceps: 1.700 de garnatxa blanca, sobre sòls de panal, els característics de la DO Terra Alta. Al Mas de l’Àngela, en un futur, també volem plantar raïms de la varietat macabeu.

És un moment emocionant, el de plantar. I el de creure que en un futur hi tornarà a haver vida en una terra que ha estat erma, en repòs i silenci, durant un temps llarg. Està clar que plantem vinya nova per a les generacions que ens precediran, perquè si alguna cosa necessita el vi, la vinya, la natura… és paciència, que respectem els seus cicles i temps. Veurem els primers fruits en tres anys i així que passi el temps l’expressió de les vinyes del Mas de l’Àngela serà més autèntica i sincera. No ens fa mandra esperar, sinó que ens il·lusiona, ens repta i ens motiva veure com avança al seu ritme i sense presses la garnatxa blanca per la qual hem apostat sempre i en el futur per descomptat que també. Estem disposats a viure i  veure com evoluciona aquest projecte que impulsem amb energia i resseguir el seu sentit, caràcter i esperit en el futur. Treballar la terra és dur i sacrificat, però el retorn que ens dona sempre és gratificant. Només cal temps. I respecte.

Hi ha tantes esperances dipositades al Mas de l’Àngela que sempre que la visitem o ens hi referim, ens emocionem. Pensar com serà el vi dels ceps que creixeran és encara prematur, però l’imaginem i ens commou. Com quan llegim un dels poemes més emblemàtics de Montserrat Abelló, publicat el 1986, que fa una oda a la terra. La vinya com els poemes són eterns:

 

Plantar sobre la terra
els peus. Ja no tenir
por. Sentir com puja
la saba, amunt, amunt.
Créixer com un arbre.
A la seva ombra
aixoplugar algú que
també se senti sol, sola
com tu, com jo.

 

Si voleu veure com estem fent els treballs de plantació de ceps de garnatxa blanca a Mas de l’Àngela, aquí teniu un vídeo 2fbe7a75-c174-4da8-9a6c-ebed73756fd9.

 

Related Posts