Notícies

Verd sobre blau. I un poema.

El raïm ja comença a verolar. Aquest és el camí de no retorn cap a la verema. Fa uns dies, mentre buscàvem localitzacions per organitzar una activitat enoturística a Cellers Tarroné, entre vinyes, vam fer imatges del paisatge i vam poder comprovar com en pràcticament totes les varietats el color de la pell del raïm ja ha començat a canviar, és a dir, que el raïm madura. Incrementen els sucres dels gotims que després es traduiran en grau alcohòlic.

Aquesta setmana vinent seguirem repassant les diferents varietats que tenim plantades a Cellers Tarroné, a la Terra Alta, i quina és la seva expressió quan desp´res la trobem al vi. Visitarem ceps de garnatxa negra, sirà i ull de llebre, amb els quals elaborem diferents gammes de vins, des dels joves al criança, passant per una gamma més atrevida, moderna i innovadora d’envelliment mig. Però a banda d’aquestes tres varietats, també cultivem ceps de merlot com els que veieu a les dues imatges superiors. És una de les varietats més plantades a tot el món juntament amb el cabernet sauvignon. A Instagram, per cert, tenim un concurs en marxa que resoldrem aquest proper dimecres. Els guanyadors s’emportaran una visita al celler amb tast de quatre vins.

En un parell de dies publicarem una nova entrada al blog on detallarem el comportament de cadascuna de les varietats negres que tenim plantades a Cellers Tarroné i el matís que donen al vi, com hem fet amb les blanques. Mentrestant, publiquem un seguit de fotografies de verds sobre blaus i un poema de l’escriptora vilafranquina Anna Gual per acompanyar-les. Segur que us ho remou`ra tot. És una de les nostres poetesses de capçalera. Verb, gest i intenció sempre necessàries. Versos disposats a commoure.

Ruderal
Molsa (AdiA Edicions, Mallorca 2016)

Reneix la menudesa
de l’ínfim.

Reposa al costat de la carretera,
a la riba del bloqueig mental.

Quina determinació,
la de la petita planta que creix a la cuneta,
incomodant el ciment que l’escanya.

Rupestre fins al moll de l’os,
em desvisc per intimar
amb aquesta planta,
per animar-la a no decaure,
per copiar-li el gest guanyador.

Unes semblances
inventades.

Un impuls vegetal que ja és meu.

A Cellers Tarroné estem carregats d’impulsos vegetals. És veritat que a cada moment de l’any n’hi ha de nous i de renovats. Ara hi ha un esclat de verd a la vinya que no volem deixar perdre, de manera que el fotografiem per retenir-lo durant tot l’any. Un verd que canvia segons la llum, el cerç que hi bufa i també segons la nostra mirada, que s’hi aproxima amb una intenció i/o una altra segons l’estat d’ànim i molts altres condicionants que ja sabeu.

Desitgem que les fotografies compartides amb afecte us facin viatjar pel paisatge bell i agrest que tenim a la Terra Alta i sobretot que siguin un convit de llum perquè ens vingueu a visitar i a tastar aquest estiu. Anunciarem en breu les properes activitats enoturístiques i ja sabeu que si us ve de gust, les visites al celler les organitza Pili Ferrando a través de la seva empresa Vinomi Rural Experience. Teniu el catàleg d’activitats disponible al web, però si esteu pensant en alguna cosa més singular, també mirarem de ser flexibles i organitzar-vos-la.

Bon estiu! I no oblideu beure vi català ni tampoc trepitjar vinyes. Només així es pot copsar la complexitat de treballar al camp, la intenció de la pagesia per alimentar i per cuidar paisatges.