Notícies

Verema acabada! Gràcies infinites

Final definitiu, ara ja sí, de la campanya de la verema 2017 a Cellers Tarroné. Hem veremat els últims raïms negres per al Merian dolç i ja són al celler per començar el procés màgic de transformació en vi. Aquest any hem acabat més aviat que mai com també vam començar a collir més aviat que mai. El most ja ha donat pas al vi en el cas dels blancs que ara deixem reposar amb les mares. A alguns els fem trasbalsos, a altres battonage… Els negres, mentrestant, acaben progressivament de passar per la premsa i després començaran les fermentacions alcohòlica primer, malolàctica després. El repòs en bótes els acabarà arrodonint sempre preservant la fruita.

A Cellers Tarroné estem contents per la qualitat extraordinària de la verema 2017 i tenim molta gratitud envers a totes les persones que han col·laborat durant aquestes últimes setmanes en la feina intensa tant a les finques com al celler, des de pagesos a viticultors, treballadors  i distribuïdors que en breu hauran de fer arribar el vi a botigues especialitzades, restauradors i consumidor final.

Agraïm la confiança de les persones que col·laboren amb Cellers Tarroné perquè la campanya sigui el més àgil, eficaç i divertida, malgrat la intensitat que comporta el temps de verema.  Per això hem volgut fer-los visibles, compartir algunes de les imatges que hem pogut fer durant la campanya, perquè sense tots, res seria possible.

Com en altres campanyes, a Cellers Tarroné estem experimentant i enguany hem fet proves amb diferents garnatxes, amb garnatxa tintera i garnatxa blanca concretament, per veure l’evolució i versatilitat respectiva, fent proves per fer escumós i per provar el mètode ancestral

Són experiments, perquè som un equip jove i volem arriscar, comparar, entendre, aprendre i principalment sorprendre al consumidor. Ho hem compartit aquests dies a les xarxes socials i ara també en volem deixar constància al bloc. No sabem si tindran continuïtat, veurem la seva evolució i decidirem. Primer haurem de confirmar l’excel·lent qualitat dels resultats. En tot cas, com deia l’escriptora Ana María Matute “Qui no inventa, no viu“. O millor, com va dir l’escriptor britànic John Cleese: “Si vols treballadors creatius, dona’ls temps suficient per jugar“. Nosaltres, al celler, juguem, treballem i creem amb el vi.

www.cellerstarrone.com