Notícies

“Vins Ebre Biosfera” a les etiquetes de Cellers Tarroné

 

vinsebrebiosferacolor

Cellers Tarroné etiquetarà els vins Mas Tarroné i Sisquera primer i progressivament les altres referències amb el logotip “Terres de l’Ebre. Vins Ebre Biosfera” després d’haver superat les auditories del Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre, COPETE. El distintiu no només indicarà l’origen i els valors de sostenibilitat ambiental del territori sinó també el compromís del celler per preservar-lo i contribuir des de la viticultura a assegurar el patrimoni natural i paisatgístic de les Terres de l’Ebre.

La gamma de vins Sisquera – vins joves de vinyes de mitjana edat- serà la primera a incloure el distintiu. I concretament la referència “Sisquera Selecció“, el nou vi de Cellers Tarroné que sortirà al mercat abans de Nadal. És un cupatge de garnatxa negra i syrah envellit amb barriques de roure francès de 500 litres per conservar més la fruita i donar estructura al vi. És fresc i fàcil de veure, amb un bon equilibri entre alcohol i acidesa i una expressió marcada de la varietat. Sisquera és la gamma de vins del celler que representa l’autenticitat i l’orgull de pertinença al poble. De fet, el nom del vi és una paraula pròpia del llenguatge oral de Batea que el celler ha decidit preservar i homenatjar.

Cellers Tarroné podrà fer ús del distintiu “Vins Ebre Biosfera” perquè té vinyes dins de la regió de la Reserva de la Biosfera de les Terres de l’Ebre i es compromet a utilizar mètodes alternatius a la lluita química per al control de plagues, al manteniment i  la recuperació de varietats tradicionals com la garnatxa blanca i a col·laborar activament en la detecció, eradicació i control de plagues. Des de Cellers Tarroné també s’assumeix el compromís  general de treballar per les millores ambientals i socials des de la vinya i el desenvolupament local amb iniciatives de caire enoturístic, respectuoses amb el medi i l’entorn.

captura-de-pantalla-2016-12-05-a-las-17-58-15

 

En matèria de sostenibilitat, l’associació internacional Global Green Destinations ha inclòs les Terres de l’Ebre entre les 100 top destinacions sotenibles del planeta. Dilluns 12 de desembre al restaurant l’Antic Molí d’Ulldecona, amb 1 estrella Michelin, es farà una celebració institucional amb la Diputació de Tarragona per celebrar el reconeixement que s’estén a les vinyes de la DO Terra Alta, com a territori natural que dóna sentit també amb la preservació de l’entorn rural a la Reserva de la Biosfera.

The Terres de l’Ebre is a territory surrounding the river Ebre in the southern part of Catalonia in Spain. 35% of the area is protected by Natura 2000 and in 2013, the region was recognized as a UNESCO Biosphere Reserve. Besides the nature protection and preservation, Terres de l’Ebre also works on other sustainability elements to make the tourism development compatible with nature conservation. The agency of Energy in Terres de l’Ebre is working actively to reduce fossil fuels usage and to adopt strategies in order to reduce CO2 emissions http://greendestinations.info/top100-2016/?dest=terres-de-lebre 

www.cellerstarrone.com

 

http://greendestinations.info/top100-2016/?dest=terres-de-lebre

Related Posts