“-Què és un ritu?
-És el que fa que un dia sigui diferent dels altres dies, una hora diferent de les altres hores. Hi ha un ritu, per exemple, entre els caçadors. Els dijous ballen amb les noies del poble. El dijous resulta un dia meravellós! Me’n vaig a passejar fins a la vinya. Si els caçadors ballessin un dia qualsevol, els dies serien tots semblats i mai no tindria vacances”
Fragment d’El Petit Príncep
A les pàgines del llibre El Petit Príncep tots hem llegit que “l’essencial és invisible als ulls”. L’afirmació, que compartim al 100%, té una única interpretació quan parlem de persones i d’humanitat. Referida al món del vi, pot adquirir un altre significat. Per entendre què hi ha dins d’una ampolla, s’ha de tastar a consciència, conèixer els elaboradors, la seva filosofia, trepitjar la vinya… Però quan no ho podem fer, ens hem de convèncer amb la imatge que el vi projecta, com a mínim el primer cop que comprem. Per això, són tan importants el disseny i l’etiqueta. Per interpretar el que hi ha dins i per donar un primer missatge al consumidor. A la gamma de vins més contemporània de Cellers Tarroné hem treballat a consciència aquest aspecte. No només la imatge, també el contingut. Som conscients, no obstant, que els últims estudis sobre el sector diuen que el factor preu és el més determinant.
Els vins Punt i… Seguit i A part representen la generació més jove i atrevida de la família. Resumeixen el paral·lelisme entre el plaer d’escriure, d’aquí que els noms homenatgin els signes de putuació, amb el plaer d’elaborar un bon vi, que també té diferents estadis, sovint consecutius i molt creatius:
.-Punt i… és la parada, la reflexió i la invitació a pensar
.- Seguit és continuar recorrent el camí aplicant el saber après
.- A part és un punt d’inflexió. És l’atreviment i és la reflexió. És el risc, és la continuació però des d’una perspectiva diferent.
El dissenyador Marc Riera, de l’agència GamnBcn, explica que a Punt i… i Seguit van pretendre que “la lletra i el signe ortogràfic fossin la imatge, la il·lustració principal. A l’A part, en canvi, vam seguir una línia coherent amb els dos anteriors però que el disseny el convertís en el vi singular de la gamma. Ens vam influenciar pel futurisme italià, un moviment artístic de principis de segle XX que es caracteritzava per superposicions i interseccions de formes i colors”.
Ara presentem l’estoig que reuneix els tres vins i el disseny de l’envoltori és també de GamnBcn. “Hem volgut crear un quart element a partir dels tres dissenys anteriors. És una evolució del que havíem fet. Perquè fos coherent i per anar a l’essència, vam decidir que només utilitzaríem la tinta i ens basaríem en les formes, en els signes ortogràfics, la lletra G – que té un perfil tipogràfic bonic – i les interseccions de l’A part“. Riera diu que aquesta idea de suma es tradueix “en tres franges que representen les 3 ampolles de la gamma i que es troben a l’interior de l’estoig. El material que vam emprar, per altra banda, és el més auster. Cartró de color natural perquè així contrastava amb la gràfica negra i sofisticada que llueix a sobre”.
Per a Cellers Tarroné, l’estoig i els tres vins són una petita gran obra d’art que representa l’estil de fer vi i de comunicar-lo de la nova generació que està al capdavant del celler. Pensem que és una proposta molt suggerent per regalar ara que s’acosten les festes de Nadal i que es pot encarregar tot escrivint un correu electrònic al celler o bé fent una trucada de telèfon:
977 43 01 09
info@cellerstarrone.com
Si regaleu experiències, les recordaran per sempre. Us ho advertim 😉
Queden poques setmanes perquè arribi el Nadal i just després tindrem el temps just per preparar-nos per una de les cites enològiques de 2018. De l’11 al 15 d’abril, la DO Terra Alta acollirà el concurs Grenaches du Monde. Amb motiu del certamen, aquests dies la denominació d’origen ha presentat un vídeo que convida a viatjar pel paisatge terraltí i enamorar-se dels orígens i de l’ànima de la garnatxa blanca. Ens hi sentim molt identificats, perquè totes les localitzacions guarden històries personals que després enllacem a les professionals, és a dir, al celler, fent vi. Esperem que el gaudiu tant com nosaltres i que en sigueu ambaixadors i us feu #fansDOTerraAlta.