Notícies

3, 2, 1… Let’s rock

Els últims dies ens hem preparat molt a consciència per a l’inici imminent de la verema a la Terra Alta. Són dies d’intensitat tant a la vinya com al celler, però no tanta com tindrem a partir de la data que decidim iniciar la campanya 2018.

Al celler, hem realitzat els últims trasbalsos i cupatges per fer lloc als dipòsits i posar-los a punt per quan hagin d’entrar els raïms de les varietats més primerenques, les que primer veremarem. Per altra banda, hem preparat les noves barriques d’acàcia, que són les que acolliran el vi A Part, la garnatxa blanca 100% que hi fa la vinificació i la criança. En paral·lel, realitzem tasques més mecàniques però que són totalment necessàries perquè el celler estigui operatiu i a punt per rebre el raïm, des de netejar les màquines a fer proves als equips de fred que només funcionen un cop a l’any coincidint amb la verema.

Però igual o més important  que tot aquest treball de portes endins, al celler, és el control permanent i pormenoritzat al conjunt de finques que veremarem, per  començar a valorar el dia d’inici de la collita. Fem també previsions de quilos per parcel·la. I també resem perquè la climatologia no ens faci una mala passada a última hora, fent minvar la producció o afectant la sanitat del raïm que, ara per ara, és excel·lent.

La primera collita 100% ecològica

Ja tenim el celler donat d’alta al CCPAE, amb la qual cosa els vins de la verema 2018 podran indicar a l’etiqueta que són ecològics, per bé que el treball a les vinyes ho és des de fa temps, sense productes químics, ni herbicides ni pesticides. La normativa no ens permetia indicar-ho fins que les instal·lacions on s’elaboren els vins han passat totes les auditories oportunes i convenients.

Incloure el segell ecològic a l’etiqueta  serà un avenç, n’estem segurs, perquè volem ser coherents entre el que practiquem –  l’agricultura ecològica – i la comunicació que fem. Els primers vins  de Cellers Tarroné que sortiran amb el distintiu ecològic seran Merian blanc i negre 2018 i, a continuació, s’hi afegiran els de la gamma més moderna i actual del celler: Punt i… Seguit i A part. Tenim moltes ganes de ser corresponsables comunicativament amb els valors de l’ecologia i de demostrar que hi ha una manera de fer vi respetuosa amb el medi, amb l’entorn i amb la salut de les persones.

Per altra banda, dir-vos molt sintèticament que Merian canviarà d’imatge. Esperem que us agradi! En un proper post us en donarem tots els detalls. La nostra primera garnatxa blanca 100% és una icona, un símbol, un exemple del bon treball al celler de les generacions que ens han precedit. Merian és un referent que sempre ens recorda d’allà on venim i que ens marca el camí a seguir per arribar a allà on volem. La nova imatge l’actualitza, el renova i ens inspira.

www.cellerstarrone.com

Related Posts