Notícies

Sisquera Selecció, el primer vi de Cellers Tarroné amb el distintiu “Vins Ebre Biosfera”

img_2733

Cellers Tarroné ha tret al mercat un nou vi, Sisquera Selecció, cupatge de garnatxa negra i syrah, que s’ha convertit en el primer del celler, amb seu a Batea, a incloure en l’etiquetatge el logotip “Vins Ebre Biosfera”. Sisquera Selecció és un vi envellit en barriques de roure francès de 500 litres amb la voluntat de conservar intacta la fruita, donant estructura al vi. És subtil, fresc i fàcil de beure i expressa fidelment els atributs de la garnatxa negra, a la DO Terra Alta.

Cellers Tarroné pot etiquetar els seus vins amb el distintiu “Vins Ebre Biosfera” després d’haver superat les auditories del Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre, COPATE. El logotip no només indica l’origen i els valors de sostenibilitat ambiental del territori sinó també el compromís del celler per preservar-lo i contribuir des de la viticultura a assegurar el patrimoni natural i paisatgístic de les Terres de l’Ebre.

La gamma de vins Sisquera – vins joves de vinyes de mitjana edat de Cellers Tarroné– és la primera a incloure el distintiu, però progressivament aquest s’implementarà a les noves anyades que surtin al mercat. Per al celler és significatiu que sigui Sisquera el primer vi, perquè és una referència que representa l’autenticitat i l’orgull de pertinença al municipi de Batea. De fet, el nom del vi és una paraula pròpia del llenguatge oral de la localitat de la Terra Alta, que el celler ha decidit preservar i homenatjar.

 

20161213_110307

Cellers Tarroné farà ús del distintiu “Vins Ebre Biosfera” perquè té vinyes dins de la regió de la Reserva de la Biosfera de les Terres de l’Ebre i s’ha compromès a utilitzar mètodes alternatius a la lluita química per al control de plagues, al manteniment i  la recuperació de varietats tradicionals com la garnatxa blanca i a col·laborar activament en la detecció, eradicació i control de plagues. Des de Cellers Tarroné també s’assumeix el compromís  general de treballar per les millores ambientals i socials des de la vinya i el desenvolupament local amb iniciatives de caire enoturístic, respectuoses amb el medi i l’entorn.

www.cellerstarrone.com

Related Posts