Notícies

“The alluring freshness” by James Suckling

91 points >>> Punt i… & A part 

 

2017-08-02-PHOTO-00000217

El prestigiós crític de vins i cigars americà James Suckling – que en el seu moment va ser redactor a The Wine Advocate amb Robert Parker – ha publicat a la revista digital que dirigeix un ampli article sobre els vins de l’Estat espanyol en què ha inclòs i valorat molt positivament dos dels vins de Cellers Tarroné.

James Suckling ha atorgat 91 punts al vi negre Punt i…, un cupatge de garnatxa negra i syrah, que forma part de la gamma de vins més moderna del celler, i la mateixa bona puntuació per al nou vi de Cellers Tarroné, l’A part, 100% garnatxa blanca de vinyes velles, que ha sortit al mercat aquesta passada primavera.

Punt i… > “En nas destaca la fruita de mora, que és un vi de tanins madurs i arrodonits, embolcallats per una aureola mineral”

A part > “Una garnatxa blanca moderna amb aromes suaus de pera i notes cítriques. Brillant i equilibrat. Lleugerament tropical a mesura que avança el seu pas per boca”

Per a Cellers Tarroné és una molt bona noticia que la crítica internacional valori els vins dels cellers de la DO Terra Alta. En el cas de Punt i… es tracta d’un vi de Batea amb esperit jove, per a públics que busquen vins frescos, fàcils, amables, profunds i de record llarg. El cupatge de garnatxa negra i syrah 2016 del Punt i… és d’aquest perfil. I és també un vi d’estiu, perquè amb 6 mesos de criança en barriques de roure francés, el vi s’acaba d’arrodonir i és sedós en el pas per boca. Acompanya molt bé la carn a al brasa, els embotits ibèrics i el pa amb tomàquet, àpats típics dels dinars i sopars d’estiu, vora el mar, el riu o la muntanya.

Quant als 91 punts que ha rebut l’A part, per a Cellers Tarroné és una gran satisfacció que la primera anyada sigui tan ben valorada.  Un vi blanc 100% garnatxa de vinyes velles, elaborada i acollida en bótes d’acàcia, amb un perfil molt singular que ha rebut molt bones crítiques tant a Catalunya com a l’estranger. I la puntuació de James Suckling ara és una demostració més que el risc i l’atreviment en l’elaboració de vins, no només són necessàries sinó que valen la pena. Per a maridar l’A part, proposem un capvespre, una posta de sol, entre vinyes, deixant-se acariciar pel vent, observant la gamma cromàtica del cel fins que es fa fosc i fent volar la imaginació… O pensar ja en les vacances!

 

_mg_0382

L’article que signa el crític Jaumes Suckling porta per títol “The Alluring Freshness of Spain“, és a dir, l’atractiva frescor dels vins espanyols. En ell, inclou declaracions d’elaboradors del Priorat com Álvaro Palacios que compartim plenament: “Actualment hi ha joves productors que elaboren vins meravellosos i refrescants”. I afegeix, Palacios: “Cada vegada hi ha més dinamisme i vitalitat en el món del vi”. I nosaltres, a Cellers Tarroné, ens en sentim part.

www.cellerstarrone.com