Notícies

El plor de la vinya i una nova il·lusió: Mas de l’Àngela

20170301_102000

Diu el refranyer popular que “si no treballes la vinya pel març, poc vi beuràs”. Acabada la poda i les hores i dies intensos de fred que li cap al cep per regenerar-se, el primer símptoma de vida nova o nou cicle és el plor. Ens agrada passejar per les nostres vinyes totes elles emparades per la DO Terra Alta i veure com es produeix aquest fenomen natural, que té un punt romàntic i bucòlic com cap altre.

El plor es produeix perquè la temperatura del sòl augmenta i el cep activa el seu metabolisme. Brolla la saba des de les arrels cap als borrons del cep. El proper pas serà el seu creixement des d’on després en sortiran les fulles i el fruit: el raïm. En aquest moment, el vigor de la planta és possible a partir de les reserves hídriques dels últims mesos. Per això és determinant que hagi plogut, l’aigua nodreix el sòl i el tronc del cep.

20170301_102720

En paral·lel al plor de les vinyes, a Cellers Tarroné estem d’enhorabona perquè hem adquirit recentment una finca de 4 hectàrees per plantar-hi vinya. Ara està tota erma i els primers treballs seran aplanar i anivellar el terreny per plantar-hi més endavant garnatxa blanca. Volem compartir amb tothom aquest nou projecte que ens té il·lusionats per aspectes diversos, entre ells la idoneïtat del sòl, tot de panal. El catàleg de sòls de la DO Terra Alta classifica fins a 17 perfils de terroir diferents i entre ells en destaca el de panal per la seva riquesa calcària i pobresa en matèria orgànica. També ens il·lusiona l’aposta redoblada per la varietat autòctona de la DO Terra Alta, però també per la nomenclatura de la finca: Mas de l’Àngela. Tenim clar que si amb el temps n’acabem elaborant un nou vi, de garnatxa blanca òbviament, li retrem homenatge posant-li el seu nom.

www.cellerstarrone.com

Related Posts