Notícies

#Baltasardeveritat i feliços Reis Mags

projectes_baltasar

Cada any per aquestes dates fem la nostra particular carta als Reis Mags. Enguany la volem il·lustrar amb una imatge de la campanya #baltasardeveritat promoguda per Casa Nostra Casa Vostra, que defensa que a les cavalcades de Catalunya es deixin de pintar reis i patges, i que hi participin persones negres de veritat. Esperem veure-les a tots els pobles i ciutats de Catalunya. Nosaltres li adreçarem al rei Baltasar la nostra llista de desitjos que hem sintetitzar en aquests 5 punts

1. Per una Terra Alta viva i lliure de molins

Com ja vam escriure l’any passat, volem que es respectin l’agricultura i l’enoturisme i que s’esvaeixi el risc real de massificació eòlica sobre el nostre paisatge: “No critiquen – critiquem – l’energia eòlica com a tal, però sí la massificació i el desequilibri territorial que suposa el fet que aquesta comarca disposi actualment de 184 molins, repartits en deu centrals, i que ara s’acaben d’aprovar uns projectes que, de tirar endavant, suposarien instal·lar 30 nous aerogeneradors” Article de Carina Filella a El Punt-Avui.

2. Per un món més just i més digne, sense fronteres i amb més capacitat i voluntat d’acollida

Fem costat i defensem  la filosofia de la plataforma Casa Nostra Casa Vostra: Actuem i consumim millor per fer el món (una miqueta) més just, demanem més visats i menys fronteres perquè la gent no mori al mar i treballem perquè Catalunya sigui una terra d’acollida (de debò).

3. Per una major sensibilització envers el món del vi

Perquè reconeguem finalment la diversitat, riquesa i qualitat dels vins catalans i els privilegiem en el moment de consum per posar en valor allò que som i tenim. Perquè cal ser ambaixadors de la nostra cultura i identitat i cal que s’incrementi el consum de vi del país. Perquè està clar que cal beure i reconèixer la producció vitivinícola d’altres regions de l’estat espanyol i de l’estranger, però… i si primer donem valor a les nostres?

4. Per més cultura i noves lectures

Des d’aquestes línies us proposem endinsar-vos en la lectura de l’últim volum de Sapiens de Vino de la Bullipèdia, liderat pel sommelier Ferran Centelles. És un llibre de vins imprescindible que explica amb saviesa i detall  el viatge del vi des del mercat a la carta d’un restaurant. El coneixement que hi ha reunit és incalculable i es presenta de manera amena, clara, pedagògica i formativa.

Dues altres opcions per gaudir i aprendre del món del vi i del beure són Una borrachera cósmica i el còmic La increíble historia del vino.

5. Per noves oportunitats per brindar amb vi català 

Que sempre que triem una ampolla de vi pensem en les dones i els homes que hi ha al darrere, que treballen el camp durant tot l’any, que tenen una cura i un mètode precisos al celler i que s’estimen la feina que fan, que embotellen un trosset del paisatge on viuen. Que l’embotellen però el cuiden i el cultiven perquè l’han rebut prestat de generacions anteriors i el volen llegar a les futures en millors condicions si poden.

 

Salut i bons Reis Mags d’Orient!

www.cellerstarrone.com

 

Related Posts