Notícies

“Completament rodó i que es fàcil de beure”

EEwgdo8XkAAsk1U

El sommelier lleidatà, Xavi Ayala, ha escrit al diari Segre una ressenya sobre el vi ecològic Merian negre 2018  (100% garnatxa negra) que elaborem a Cellers Tarroné. Ens agrada que ens hagi escollit per donar a conèixer el nostre vi a les comarques de Lleida on hi tenim una presència cada vegada més alta, tot i que encara hi ha camí a recórrer. Estem convençuts però que hi serem més presents en els propers mesos, un cop es consolidin les accions i realacions que hem encetat. De la mateixa manera que a les comarques de Tarragona, les terres de Ponent són el nostre territori de proximitat. Hi tenim lligams històrics que afavoreixen que enfortim ara el vincle enogastronòmic.

L’article d’Ayala comença assenyalant l’evolució positiva del celler de la DO Terra Alta i ressalta, d’entrada, l’aposta per la professionalització que hem fet en els últims anys en àrees diverses, el que ens ha permès guanyar coneixement, visibilitat i confiança: “L’evolució en els darrers anys ha estat espectacular, no només perquè el nucli dur de la família treballa conjuntament per la mateixa raó, sinó perquè s’han nodrit de diversos col·laboradors per a les diferents matèries que aporten el seu granet de sorra en l’elaboració, en les feines del celler, a l’administració o a la comunicació”.

Ens agrada com està plantejada la ressenya al diari i principalment com es resumeix, en el seu conjunt, el vi que el sommelier ha seleccionat per al tast:

El que ens agrada d’aquest tipus de vins sense criança és el seu to desenfadat i que accepten una mica de temperatura, es poden prendre frescos per combatre les fortes canícules estivals”

La nota de tast és molt precisa per definir la primera anyada de viticultura ecològica de Merian negre, després de rebre la certificació  l’any passat, tot i que els treballs a la vinya ja fa temps que són respectuosos amb la terra perquè tingui vida i ens en doni, per sempre. Diu Xavi Ayala: “Hem triat aquest vi perquè l’explosió de fruita en nas és espectacular, moltes sensacions de fruita vermella i negra. En el moment de flairar el vi sembla que tinguis un plat de groselles, cireres, móres i aranyons davant teu. Aquestes sensacions s’acompanyen de notes florals que recorden la violeta i, en el fons del vi, trobem notes d’herbes fresques, com la farigola. El seu pas de boca és saborós, amable, refrescant, llarg i persistent. Un vi amable i sobretot àgil en boca. Completament rodó i que es fàcil de beure”.

Ens sembla molt oportuna aquesta última consideració perquè el que volem és que els vins que s’elaboren a Cellers Tarroné siguin fàcils de beure, que amaguin secrets, però que qualsevol persona pugui apreciar-los sense necessitat d’entendre’n. Aquesta garnatxa té justament aquesta intenció. És un vi que resulta molt bé a copes, però també per acompanyar un àpat. De fet, a Cellers Tarroné el proposem per a carns a la planxa o al forn amb verduretes, o fideus a la cassola, galtes de vedella estofades, carpaccio de peus de porc amb pinyons o una bona lasanya.

Celebrem que Xavi Ayala hagi considerat que Merian negre 2018 mereix una bona crítica i esperem que els lectors lleidatans tinguin el desig de tastar-lo, per bé que a la DO Costers del Segre hi ha infinitat de bones elaboracions. Amb Merian blanc 2018, les dues referènciess formen part de la nova i renovada gamma del celler – a nivell estètic – però també enòlogic: vins frescos, joves, però amb un punt de complexitat per gaudir a qualsevol hora, sol o acompanyat, amb cuina o no, amb conversa o no, amb un bon llibre o un bon tema musical.

Rebre aquest escrit en plena verema és una injecció d’adrenalina. I més encara quan hi sumem l’article del renovat bloc de Núria Martí, Pretty Wines, que d’ara en endavant farà una aposta clara pel poadcast. En el primer text de la nova temporada, recomana tres lectures delicioses i un vi, que és Merian 100% garnatxa blanca. Li agraïm que (re)estreni el bloc, celebrem que aposti per la via sonora – els poadcasts del seu espai quinzenal a la Ràdio de Vilafranca- i especialment que parli de la primera anyada ecológica de Merian, que és un vi que es beu com es llegeix una novel·la, com queda indicat a l’etiqueta, recentment redissenyada.

100% Garnatxa Blanca de la Terra Alta. Un flaire perfumat i un beure fàcil i cremós. Ideal per gaudir amb el sol d’hivern a la cara i anar passant pàgines. Ja ho diu a l’etiqueta: un viu per beure com qui llegieix una etiqueta”

www.cellerstarrone.com

Related Posts