Notícies

De Batea a Reus i de la Terra Alta a Copenhaguen

IMG_0948

Aquesta ha estat i segueix sent una setmana intensa d’activitat comercial i comunicativa a Cellers Tarroné. Dilluns vam ser a FiraReus amb Diene per compartir els nostres vins amb professionals del sector de la restauració i l’hostaleria. Ens vam endur una molt bona impressió de la mostra pels contactes i les converses que vam mantenir, a més a més de retrobar vells amics. A vegades no som prou conscients de la importància de conversar i parlar amb el públic final que, al cap i a la fi, és el nostre consumidor. Ens n’adonem amb les visites enoturístiques al celler, quan tenim ocasió de parlar amb els consumidors, però trobades com la de Diene ens demostren que ens hem d’escoltar més. I compartir més. També amb el sector professional perquè al final és l’encarregat de fer la prescripció dels nostres vins.

Compartir gustos, perspectives, tendències, sentiments i raonaments sempre és bo. Pensem que és un win-win que no hauríem de perdre mai. Aquesta setmana hem conegut les dades de l’estudi Nielsen 2017 de consum de vi català amb DO que ens esperonen a seguir elaborant bons vins a la DO Terra Alta per seguir guanyant quota de mercat. Tenim encara un gran camí a recórrer. Gairebé 4 de cada 10 vins consumits a Catalunya són catalans – esperem deixar aviat enrere el 3 de cada 10 – i això ho hem aconseguit entre tots els que formem part del sector, des del pagès al consumidor final, però encara cal fer-nos més visibles. Deia el director de l’INCAVI, Salvador Puig, a l’acte de presentació de l’estudi que fins que no arribem al 50% de consum de vi català, no podem estar mínimament tranquils. I és cert, a Cellers Tarroné ho compartim. Perquè en un país de vins com el nostre és trist i preocupant que encara hi hagi cartes de vi, per exemple, sense cap vi català. Aquest és un fet flagrant i dramàtic que els elaboradors vivim i que no passen en altres països productors com França i Itàlia que defensen com ningú el producte propi. Encara ens passa que, en demanar un vi, el cambrer et respon: “Un Rioja o un Verdejo?” I la garnatxa blanca de la Terra Alta???

En tot cas, nosaltres, el que fem a Batea és elaborar i produir vins per posar  a l’abast de tothom que els vulgui tastar i gaudir. Fem vins per ser consumits i compartits, sense barreres de preu i amb bona qualitat. Perquè fer vi és una forma de cuidar, d’alimentar, d’estimar, de preservar el paisatge i de posar en valor les zones rurals del país.

Aquesta setmana també som a Copenhaguen amb el Grup Bertha, participant en un showroom del nostre importador Baekkelund Vine (Denmark). L’acollida ha estat molt bona en els primers tastos i farem un recorregut per un total de 5 ciutats diferents. Els països nòrdics valoren la qualitat, la subtilitat i la frescor dels vins mediterranis i nosaltres estem molt satisfets que un mercat culturalment tan potent trobi en els vins de la DO Terra Alta allò que busca. Allà hi som gràcies a la tasca de Gil Núñez que ens representa i coneix, com ningú, com presentar i defensar les singularitats de la DO Terra Alta i de Cellers Tarroné. Amb ell també serem a ProWein a Alemanya, a finals de març, una de les fires més importants del sector del vi.

A l’agenda, aquesta setmana, tenim un altre acte destacat: l’ acord de col·laboració entre la Diputació de Tarragona i la DO Terra Alta per promoure i fer possible el concurs Grenaches du Monde sota el lema “Del Mediterrani a la garnatxa de Terra Endins”. Serà en un acte a Reus, al Palau Bofarull, el proper divendres. Mentre es fan passes endavant per a l’organització del concurs a Catalunya, a Cellers Tarroné anem preparant les mostres de garnatxa per presentar al certamen. Esperem tenir sort i encerts i que el jurat valori la feina que des de fa generacions fem a Batea.

www.cellerstarrone.com

Related Posts