Notícies

Vicent Marcos: “Des del vi es fa el plat”

Al Nou Bar de Vinaròs no només cuinen increïblement bé, sinó que s’estimen el vi i el de la Terra Alta també. Aquesta setmana han celebrat com fan periòdicament, per a amics i clients, un menú maridatge i entre el ventall de vins han seleccionat l’A Part de Cellers Tarroné. Ens fa immensament feliços veure com els vins de la Terra Alta surten de la comarca i harmonitzen amb la bona cuina, en aquest cas ben a prop de les Terres de l’Ebre, en un temple del bon menjar i del millor beure.

“Des del vi es fa el plat”, explica el cap de sala i especialista en maridatges, Vicent Marcos. “Vénen bons amics a sopar com Juanjo Roda i en aquest cas vam comptar amb el sommelier de Castelló, Àlex Carlos, que treballa al Celler de Can Roca, qui va impartir la xerrada Dinámica dels Maridatges. I vam presentar una proposta enogastronòmica amb a cuina del meu germà Agustín que incloïa l’A Part”, continua dient. “Ens va agradar la primera vegada que el vam tastar, el tenim a la carta de vins del Nou Bar i al sopar maridatge de dilluns el vam harmonitzar amb la brandada de bacallà per les relacions de salinitat i acidesa del vi que lliguen molt bé amb la brandada”, comentarà.

A Part és una garnatxa blanca 100%, molt especial. Està elaborada i envellida en bótes d’acàcia. L’anyada 2017 és a punt de sortir al mercat. Ens agrada que hagi estat seleccionat per compartir taula amb altres referències  vinícoles i saber que no només a Vicent Marcos li agrada, sinó que també la va valorar molt bé Àlex Carlos, sommelier al Celler de Can Roca. Ambdós van fer la comparació que l’ A Part  “és un perfil de garnatxa molt similar a un bon chardonnay”.

“Tinc garnatxes blanques de la Terra Alta, perquè hi tinc bons amics”, diu Marco quan se li pregunta per la carta de vins del Nou Bar. I dirà: “M’agraden tots”. Evidentment, els que té a la carta, entre ells l’última de les novetats de Cellers Tarroné. Reconeix que en els últims temps “la Terra Alta ha demostrat que és una zona amb moltes possibilitats, és emergent, però hi ha molta feina a fer. Entre tots hem de donar a conèixer el seu potencial. A nosaltres ens apassiona fer-ho, perquè teniu una molt bona base líquida. Hem de lligar més vins i territori”, advertirà.

Amb professionals com Vicent Marcos segur que arribem lluny. Com vam comentar en l’últim post a propòsit del vi solidari de l’Agrícola de Corbera d’Ebre, tots sumem. Que continuï la complicitat entre cuina i vi i entre territoris de parla, cultura i passió compartida, entre l’Ebre i Castelló.  Hem llegit que el sopar i la xerrada van ser màgics, per nosaltres – sense ser-hi – també ho és.

www.cellerstarrone.com

Related Posts