Notícies

Vins francs i comunicació oberta

IMG_3662

Aquest any més que cap altre hem estat a prop dels periodistes col·legiats de les comarques de Tarragona. Vam participar, a la primavera, en un curs d’oratòria per aprendre a parlar en públic, on vam tenir l’oportunitat de conèixer grans professionals que es dediquen al periodisme i que es formen constantment per guanyar habilitats i tenir més i nous recursos a l’hora de comunicar. Al món del vi ens falten eines i coneixements per traslladar el que som, el que sentim i el que fem a diari, tant a la vinya com al celler. I per això a Cellers Tarroné vam veure una oportunitat d’inscriure’ns al curs i aprendre a comunicar, sense pors.

Ahir vam participar a la cita anual del Col·legi de Periodistes de Tarragona. Vam col·laborar amb la festa de les Petxines 2018 que reuneix tots els col·legiats de Tarragona i durant la qual es lliuren els premis als professionals que més han facilitat la feina dels mitjans de comunicació. I també els que menys han ajudat al seu exercici.

Cellers Tarroné hi va ser amb un dels seus vins, un dels més emblemàtics: Merian 100% Garnatxa Blanca. Ens vam sentir molt ben acollits al Teatret del Serrallo, davant del mar, a Tarragona, malgrat que va ser una tarda-nit plujosa. Ens consta que el vi va encendre les converses després de la gala de lliurament de premis i que la Terra Alta en el seu conjunt va ser aplaudida per un canvi en l’estil d’elaboració, més elegant, més subtil, més franc i més identitari. Ens vam sentir bons ambaixadors d’una comarca que té un gran potencial i que a poc a poc ho va, ho anem demostrant.

Agraïm haver participat en un acte on els professionals de la comunicació van llançar grans missatges que van més enllà de l’exercici del periodisme. La presidenta dels col·legiats de Tarragona, Coia Ballesté, va dir que “amb precarietat, no hi ha premsa lliure“. I ràpidament vam pensar que amb precarietat a la vinya, tampoc hi ha bon vi, ni vi franc, ni vi honest, ni vi que dignifiqui la feina de pagès que, al cap i a la fi, és la base de la nostra activitat professional. Volem guanyar-nos la vida treballant, cuidant i cultivant la terra, extreure’n el millor fruït i vendre’l al preu just que pagui les hores no només de treball al camp, sinó també les il·lusions i els capricis de la climatologia.

Malgrat que són dos oficis diferents, el d’escriure i el de fer vi, hi ha molts elements que els apropen. Per exemple, el treball intuïtiu i artesà, l’atenció permanent, la flexibilitat, l’especialització… Esperem ser-hi en una altra edició amb algun altre dels nostres vins per celebrar aquestes coincidències. Aplaudim des d’aquestes línies i donem l’enhorabona a tots els guardonats començant pel Premi a la Petxina Daurada 2018 que va recaure en el mestre de la comunicació, Andreu Buenafuente. La llista de guardonats és la següent:

Andreu Buenafuente, Petxina Daurada

Patrícia Plaja i Gabinet de Comunicació dels Mossos d’Esquadra, Petxina Oberta

Josep Fèlix Ballesteros, alcalde de Tarragona, Petxina Tancada

Fet a Tarragona, Petxina KM 0

www.cellerstarrone.com

 

Related Posts