Notícies

A l’agost, pendents de la vinya i de la biblioteca

IMG_1177

Estem a punt de tancar el mes de juliol i això vol dir que l’agost s’atansa i que el setembre ja és gairebé aquí. I setembre és mes de verema. La de 2017 ha començat, de fet, molt aviat en algunes regions vitivinícoles de l’Estat espanyol, que han estat les primeres de tota Europa a iniciar la campanya. A la DO Montilla-Moriles ha començat la verema amb les varietats blanques més primerenques com el sauvignon blanc i el chardonnay per a vins joves i frescos, i alguns cellers de les Illes Canàries també han començat ja a collir.

A la  DO Terra Alta i a Cellers Tarroné haurem d’esperar encara unes setmanes, però no molt més. Esperem que la climatologia sigui generosa i que no hi hagi contratemps climàtics perquè el raïm segueixi madurant lentament però inexorable i la qualitat sanitària dels ceps es mantingui tal i com fins ara.

IMG_1180IMG_1174IMG_1179

Aquests dies fem visites amb més freqüència a les vinyes. Observem com creixen els raïms, com s’inicia el verolat, i com suporten la calor els fruïts del cep, amb la vegetació fent de paraigües en la majoria dels casos. Sort en tenim que de nit les temperatures baixen a Batea i el contrast tèrmic ajuda a regular el cicle de la planta i conseqüentment la qualitat del seu fruït.

Aquestes imatges que compartim avui al bloc són de la finca de Trufes, on hi ha diverses varietats de raïm, però especialment l’autòctona de la Terra Alta: la garnatxa blanca que ens dóna grans vins i grans alegries, com el Merian 2016 que La Vanguardia va recomanar fa dues setmanes.

 

Captura de pantalla 2017-07-20 a las 20.26.10

Aquest mes d’agost serà notícia no només pels preparatius de la verema, sinó també pel cicle Biblioteques amb DO que promou la Generalitat i que acollirà la DO Terra Alta amb una programació dissenyada per la Biblioteca de Gandesa- Dr. Mn. Joan Baptista Manyà. L’objectiu d’aquesta iniciativa que tan ens agrada és apropar la cultura del vi a tots els públics, especialment a aquells que encara que viuen al món rural, no la senten a prop. Des de Cellers Tarroné participarem activament a les activitats programades i també els nostres vins de garnatxa blanca seran presents – així ho esperem! – en alguna de les cites culturals previstes en què lletres i vi català aniran de la mà. El programa d’activitats de la Biblioteca de Gandesa és el següent:

Del l’1 al 15 de setembre

IV Concurs Fotografia Biblioteques amb DO

Consulteu les bases a www.gandesa.cat i a www.facebook.com/bmgandesa

Dimecres 2 d’agost, a les 11 h.

La corba camina i recull

Taller de reciclatge creatiu a partir de materials naturals i ampolles de vi

Taller familiar per a infants de 3 a 12 anys. Inscripcions a la Biblioteca

Dijous 17 d’agost, a les 22 h,

Veu, paraula i ànima

Poemes de Jordi Llavina musicats per José Manuel Pagán i altres obres.

Rapsode: Jordi Llavina Baríton: Oriol Mallart Piano: Idoia Rodríguez Compositor: José Manuel Pagán

www.cellerstarrone.com

Related Posts