Notícies

Buscant l’expressió més sincera de la garnatxa blanca

cupatge, coupage, mélange, assemblage, blending, adding…

img_1825img_1826img_1827

El Diccionari del vi i del beure defineix “cupatge” com a “operació consistent a barrejar vins de diferents partides o de diferents anyades amb el propòsit d’obtenir un producte final millor que cadascun dels components, o bé que tingui unes determinades característiques”. Hi estem d’acord. És la definició tècnica per explicar que quan cupegem busquem la millor expressió i el millor equilibri per als vins que volem treure al mercat, transmetent la fidelitat de la varietat, del terrer i de la regió, del clima i de la nostra manera d’entendre la viticultura.

Aquesta setmana, a Cellers Tarroné hem estat ocupats amb auditories, però també i principalment amb la definició dels cupatges de les noves anyades de garnatxa blanca, la varietat autòctona de la DO Terra Alta. Hem estat tastant en equip el vi base de garnatxes de diferents finques per trobar el perfil aromàtic i gustatiu dels vins Mas Tarroné Blanc i Sisquera Blanc, que acabem de definir sempre amb un petit percentatge de macabeu, una varietat de raïm que ha trobat també una bona adaptació als sòls de la Terra Alta.

 

mas_tarrone_blanc_minsisquera_blanc_min

Quan fem el tast, a Cellers Tarroné busquem que el resultat final sigui un vi identitari de la regió, però essencialment equilibrat, amb bona acidesa i una combinació d’expressió floral i de fruita blanca. I sempre amb l’ADN de l’elegància, la subtilitat, l’estructura i certa persistència en el pas per boca.

Les noves anyades dels dos vins, de Mas Tarroné i Sisquera blancs, sortiran al mercat en poques setmanes, abans de les festes de Nadal, a punt per servir amb els àpats d’empresa i/o a casa. Són els primers vins de l’any de Cellers Tarroné. Tots dos harmonitzen bé amb plats de peix i carns blanques, cuinades al forn amb espècies i/o a la planxa, amb un raig d’oli d’oliva verge extra d’arbequina. També amb arrossos cremosos i suaus o amb arròs de peix i marisc.

www.cellerstarrone.com

Related Posts