Notícies

Dies de ràdio, garnatxa i panellets

cope_tarroneAquesta setmana hem estat a Cadena COPE Tarragona explicant la història i els vins de Cellers Tarroné de la DO Terra Alta. Agraïm que els mitjans audiovisuals del territori s’interessin per la història de cellers petits i familiars com el nostre. A la ràdio hem explicat que venim de molt lluny, des de l’any 1942 a Batea, i que totes les generacions que ens han precedit han contribuït decididament a arribar on som ara. Avui, a Cellers Tarroné, tenim un equip cohesionat i vivim un moment de molta creativitat i amb ganes d’aprofundir en les varietats autòctones, com demostra la vinificació de l’A Part, un vi 100% garnatxa blanca, elaborat i criat en barriques d’acàcia, que busca la longitud i la profunditat del vi. A part lliga molt bé amb una crema de bolets ara que és temporada, o també amb pasta al dente amb crema de formatge, com hem explicat als micròfons de l’emissora local.

Vam ser a la Cadena COPE Tarragona gràcies a la recomanació que la setmana abans havia fet al mateix espai de vins, l’amic i sommelier Sergi Montalà, d’Estones Vins. I nosaltres vam tancar l’entrevista recomanant-ne un altre projecte i vi, també de la DO Terra Alta: Mas de Sotorres, una garnatxa blanca molt elegant del celler Vinyes del Convent, l’únic d’Horta de Sant Joan i el de més recent creació. Ens agrada recomanar vins excel·lents que demostren el potencial i la diversitat de la Terra Alta.

IMG_6398

Aquesta nit, per altra banda, celebrarem la castanyada. Recomanem que tasteu vins de garnatxa blanca, complexos i untuosos, vins de tardor. I després de l’àpat, entre castanyes i panellets, típics de la cuina catalana, recomanem  fer un glop de vi dolç, per exemple, el Merian Negre, de raïms de garnatxa sobremadurats. És una bona manera d’allargar la sobretaula i regalar-nos una estona de pau i conversa. També d’escalfar-nos, ara que les temperatures ja comencen a baixar.

Després del festiu del primer de novembre, ens espera una agenda molt intensa. Un cap de setmana ple d’activitat vinícola amb la tradicional Festa del Vi de Gandesa per una banda i el sopar-maridatge a l’Hotel Boutique i restaurant amb Estrella Michelin Villa Retiro per l’altra. Els vins de Cellers Tarroné maridaran amb la cuina del xef Fran López, gràcies a la selecció del sommelier Javier Campo. Veurem quin vi presenta per a cadascuna de les propostes gastronòmiques que tenen preparades: Hort de tomàquets, Esmorzar de ric, Arròs, Peix de llotja, Melós de Vedella, Yucatán i Garrofa.

Des de divendres a diumenge, l’equip de Cellers Tarroné ens submergirem a la Festa del Vi de Gandesa. Tenim moltes ganes de retrobar-nos amb els convilatans i els winelovers que s’aproparan a la Terra Alta, tastar amb ells i conèixer de primera mà les seves impressions. A l’agenda, cal que us guardeu dues dates clau

.-Divendres, 3 de novembre, amb la 8a Nit de les Garnatxes Blanques que tindrà lloc a la Sala de Premses del Celler Cooperatiu de Gandesa. Hi serem amb els nostres vins 100% GX blanca: Merian i A part.

.-I per altra banda, el diumenge 5 de novembre, on tindrem la possibilitat d’explicar, en un ambient “chill out”, el nostre vi Torremadrina criança 2014, que l’any passat va guanyar el primer premi en aquesta categoria. Serà a partir de les 12h. Ens hi trobarem?

Cadena COPE – Cellers Tarroné

www.cellerstarrone.com

Related Posts