Notícies

Verema solidària a Herència Altés. Una iniciativa 10!

Aquest cap de setmana passat hem participat a la Verema Solidària que va tenir lloc al Celler Herència Altes, a Batea, una iniciativa fantàstica per lluitar contra l’exclusió social. Va ser una festa plena de dones i homes i nenes i nens que van collir i trepitjar raïms, participant en una jornada lúdica i solidària que tenia per objectiu reunir diners -mitjançant l’entrada que havia pagat cada participant- que es destinaran a finançar projectes d’entitats socials sense ànim de lucre. En aquesta edició, els de l’Associació Quilòmetre Zero i la Fundació Alba Futur.

A canvi, Herència Altés va regalar a tots els assistents un trosset de vinya, però també de música, de tradició, de gastronomia, de vins i de molt bon rotllo.  Va ser un plaer poder compartir els vins de Cellers Tarroné amb totes les persones solidàries que es van inscriure a la cita, en un showroom paral·lel a la Verema Solidària, la primera per cert que ha acollit la Terra Alta, tot i que ja se n’han fet d’altres en altres regions de vins del país i en campanyes anteriors.

A Cellers Tarroné ens ha semblat fantàstica una iniciativa coral i col·lectiva com aquesta, que tingui en compte el treball dur i sacrificat de la terra i el que significa fer-ne vi, i que sigui capaç al mateix temps de convertir-ho en una festa i que a més a més reuneixi persones de perfils professionals i sensibilitats molt diferents, interessades a ajudar a altres persones amb dificultats econòmiques i socials.

Com s’explica al web dels promotors, “la Verema Solidària, més enllà del suport econòmic a les entitats, pretén sensibilitzar, promoure la solidaritat i la creació de valor compartit, impulsant un corrent de compromís social per crear oportunitats per a les persones que no tenen unes condicions de vida dignes”.

A continuació, compartim imatges de la festa gran que vam viure a Herència Altés. No vam perdre’ns l’oportunitat de veremar raïms com tampoc de fotografiar els més petits piant, com es feia antigament el vi.

La jornada ens va permetre compartir vins de la gamma més creativa i innovadora del celler, com Merian i l’A Part, amb els assistents a la jornada. Va ser un luxe estendre i compartir solidaritat, com també taula amb amics terraltins en un sopar a l’aire lliure com a colofó de la Verema Solidària.

Si voleu veure com va transcórrer la jornada, a Canal 21 han emès una notícia que ho explica. I com que segur que us agrada la proposta, us convidem a què participeu en alguna de les properes edicions de la Verema Solidària que hi ha programades per aquesta campanya i que tindran lloc al Priorat, al Pallars i al Penedès:

Cellers Scala Dei – 14 de setembre

Xic’s Cal Borrech – 22 de setembre

Heretat Mascorrubí – 6 d’octubre

I mentrestant, us avancem que la setmana vinent participarem en una nova edició de la inciativa que promouen l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI) i el Gremi d’Hotels de Barcelona: Hotels amb DO. Els vins de la DO Terra Alta, entre ells l’A Part de Cellers Tarroné, es podran tastar dimarts 17 i dimecres 18 a partir de les 19h a l’hotel H10 Marina (Av. Bogatell, 64-68).

Anunci-Blanc-Xarxes-Hotels-Amb-DO-2019_1-730x500Ambdos tastos els impartirà el secretari de la DO Terra Alta, Jordi Rius, i els assistents podran degustar fins a 6 referències vinícoles -i alguna altra sorpresa- elaborades majoritàriament amb garnatxa blanca. L’A Part és un dels vins més especials de Cellers Tarroné, elaborat i criat en barriques d’acàcia, el que li dona un perfil únic i molt especial.

 

www.cellerstarrone.com

Related Posts