Notícies

De vins, a Canal 21 Ebre

És un privilegi tenir mitjans de comunicació a les Terres de l’Ebre que dediquin minuts per parlar de vins de la DO Terra Alta i a  tot el món cultural i paisatgístic que els dona sentit. Per això volem dedicar aquesta entrada al programa Districte 21 de Canal 21 Ebre, que ens va convidar dijous 14 de febrer amb els companys del Celler LaFou per explicar les nostres experiències paral·leles. No va ser intencionadament, però es dona la circumstància que en els seus inicis, LaFou va iniciar el camí de fer vi a Batea, al nostre celler, a Cellers Tarroné. Amb la seva arribada, el municipi encara s’ha fet més visible al mapa mundial del vi i han arribat per seguir sumant i fer créixer el coneixement i la qualitat dels vins de tota la regió.

A Districte 21 vam explicar la nostra llarga experiència fent vi a Batea, amb un celler familiar que ara camina amb una nova generació  al capdavant. Prova d’això i de la revolució que hem impulsat en els últims temps són els nous vins com l’A Part i les noves etiquetes al Merian. L’anyada 2018 surt renovada al mercat, quant a disseny i estil d’ampolla i amb segell ecològic del CCPAE. “Fa 20 anys que fem aquest vi i ara hem volgut  presentar-lo com un vi  que es pot beure com qui llegeix una novel·la”, explica Imma Solé Llop, sommelier i gerent del celler. “És una sort tenir el territori que tenim. L’hem de cuidar, valorar, posar-lo més en valor encara i defensar-lo, per això és important que tots alcem la veu en contra de la massificació eòlica que hi ha prevista a la Terra Alta i que compromet els projectes de vi i el seu desenvolupament enoturístic”, ha explica al programa de televisió.

Durant l’entrevista, també s’ha abordat el paper de la dona al món del vi. “Hi hem estat sempre però segurament sense la visibilitat i el reconeixement que mereixem” ha matisat Imma Solé Llop. Cellers Tarroné n’és un clar exemple, amb la mare, la Mercè, fent-se càrrec de l’empresa després de la mort sobtada del pare i fent-la créixer amb nous vins i llegant-la ara a les filles i a un gran equip humà de dones i homes que cultiven la terra i la interpreten amb la millor de les intencions: fer vi per fer viure molts moments de felicitat a moltes persones.

www.cellerstarrone.com

 

Related Posts