Notícies

El plaer de cuinar, d’escriure i de beure

Els actes amb motiu del concurs internacional Grenaches du Monde que va tenir lloc a la Terra Alta a l’abril els vam tancar fa uns dies amb una fotografia de família amb tots els premiats. Cellers Tarroné hi vam ser amb el diploma corresponent que acredita el reconeixement que van rebre els nostres vins de la gamma Merian, el negre i el blanc, un 100% garnatxa blanca.

Aquesta setmana al bloc volem parlar de les harmonies més convencionals però no per això menys importants, el vi i la cuina. El vi forma part de la dieta mediterrània, de fet es recomana prendre vi amb les menjades. Abans sempre era a taula, ara hem de fer esforços per reivindicar-lo. Hem seleccionat els vins de la gamma  que representa la generació més jove del celler i amb la seva nomenclatura i disseny hem establert un  paral·lelisme entre el plaer d’escriure i el d’elaborar un bon vi.

Punt i… és la parada, la reflexió, la invitació a pensar. Seguit és el seguir aplicant el coneixement rebut i sabut. A Part és l’especial, el singular, l’autèntic.

Amb aquesta trilogia i atenent a les característiques organolèptiques de cadascun dels vins, hem recuperat receptes de la cuina de la Terra Alta fent una immersió en diferents llibres i aquí va el nostre personal suggeriment. Primer us presentem les propostes i al final les casem…

ELS VINS

punt_i-1_MG_3449-A-partseguit-1

 

Punt i…

Garnatxa negra i syrah. Expressiu, afruitat, equilibrat, amb final llarg i persistent

Seguit

Garnatxa negra. Fruita madura i notes especiades. Equilibrat, de final llarg i molt agradable en boca.

A Part

Garnatxa blanca 100% elaborada i envellida en acàcia. Cos, estructura i complexitat, un blanc amb moltes capes. Fruita d’òs i notes florals.

 

LES RECEPTES

 

Arròs amb faves – Del llibre “De l’Arrossar a la Taula“. Recepta de Dora Campos

“És un plat de pagès que es menja durant els mesos d’hivern (…) Ha de quedar un plat caldós que es menja amb cullera…”

 

Fideus a la cassola – Del llibre “La cuina de la Terra Alta” de Teresa Lluís i Loreto Meix

“Demaneu a la carnisseria que us tallin la costella de tocino en trossos de dos dits. Prepareu la cassola amb oli i poseu-lo a calentar. Poseu-hi la costella, que ja haureu salat…”

 

Cuixa de xai – Del llibre “Codonys a l’armari” de Nani Nolla

“I aquesta cuixa, que agrada igualment a grans i petits, la podem acompanyar amb patates fregides, o tomacons fregits, o un bon puré de patates. Necessitarem una cuixa d’entre quilo i quart i quilo i mig, una llimona, mig got de brandi o vi ranci…”

 

Per afinitat, hem pensat de suggerir per l’arròs amb faves l’A part, un vi blanc complex, càlid, que ens anirà molt bé per contrarestar i suavitzar la contundència de l’arròs amb faves seques. Els fideus a la cassola els hem vist amb el Punt i…, és un plat consistent que necessitarà la frescor i la persistència de la garnatxa, i el Seguit amb la cuina de xai, fins i tot els colors de la recepta de la Nani i el vi s’assemblen… Haurieu triat igual?

www.cellerstarrone.com 

 

 

 

Related Posts