Notícies

Tres vins i tres temes musicals (Rozalén, Macaco i Joan Rovira)

turu-cançoner

Imatge de Joan Turu

 

Avui al bloc fugim d’explicar-vos la feina a la vinya i al celler, que n’hi ha molta, per proposar-vos un maridatge cultural. Si us ve de gust, suggerim que escolteu temes musicals que conviden a l’optimisme, que són un cant a la sinceritat i a la veritat, que harmonitzen amb els vins de Cellers Tarroné. Ens agrada prendre una copa de vi amb bona música, amb veus joves i entusiastes, compromeses i autèntiques, com els vins que elaborem a Batea dins de la Denominació d’Origen Terra Alta. Proveu de fer el maridatge i ja ens direu com ha anat. Si trobeu alguna nova harmonia amb els nostres vins o amb els temes musicals que recomanem i altres referències, ens agradarà que la compartiu, perquè la provarem també.

Per acompanyar la degustació de Mas Tarroné blanc 2017, un vi jove de l’any cupatge de garnatxa blanca i macabeu, proposem un tema musical per als qui arrisquen i lluiten contra les desigualtats. Un vi franc, agradable, fresc i suau amb un final molt característic, com el tema musical que suggerim, de l’artista Rozalén, que invita a ser valents i a no mirar mai cap a un altre costat:

Así que le canto a los valientes
Que llevan por bandera la verdad
A quienes son capaces de sentirse en la piel de los demás
Los que no participan de las injusticias
No miran a otro lado
Los que no se acomodan
Los que riegan simpre su raiz

 

Hi ha vins que conviden a la reflexió. Són joves però tenen la complexitat justa per fer-nos viatjar cap endins. És el cas de Merian negre 2017, un vi de garnatxa negra i syrah, de color molt viu, d’aroma intens de fruites  vermelles i fons vegetal, que en boca és càlid i agradable, molt expressiu, com les paraules de Macaco que ha acabat la seva gira #SoySemillaTour – no ens pot agradar més l’etiqueta! –  i ha anunciat nou disc per aquest any.

Si somos hijos, hijos de un mismo dios
¿Por qué siempre caen los mismos, por qué? oye, dímelo
Si somos hijos, hijos de un mismo dios
¿Por qué los ojos se nublan?
¿Por qué los ojos se acostumbran a todo este dolor?
(Vámonos!)

 

 

Per ser feliç no cal molt més que buscar un moment de calma i fer una copa de vi amb qui un s’estima. O sol. Un rosat com el Sisquera 2017 que reivindica el parlar de la Terra Alta i que amb el seu color convida a l’optimisme és ideal per aconseguir-ho. Amb companyia o no, el que sí que suggerim es beure una copa del vi de garnatxa negra escoltant la música sincera de Joan Rovira, nascut a Camarles i artista revelació de la revista Enderrock l’any 2016. Rovira canta veritats com a punys i invita a mirar endavant, amb optimisme, sense deixar d’arriscar mai. Amb un somriure a la boca, sempre, el que se’ns dibuixa després d’una copa de vi.

Vindre a buscar-te amb un somriure,
i estar segur que no hem fet res en va.
A voltes fem la guerra i sempre fem l’amor
però no pararem mai d’arriscar.

 

Aquesta és la nostra tria musical per acompanyar els vins més joves i polivalents de Cellers Tarroné. Vins que defineixen l’esperit i el caràcter de la Terra Alta però també de la nostra manera de fer: transparent, honesta i compromesa amb el territori. Poseu play, serviu-vos una copa de vi i gaudiu! I recordeu el que diu Joan Turu a la imatge inicial: “Som notes úniques i irrepetibles en la melodia de la vida”.

www.cellerstarrone.com

Related Posts