Notícies

“I en els cellers de la fresca penombra fa una claror la daurada collita” Marià Manent

Damunt el cup lluu l’ofrena madura,

policromada talment com la posta,

i en els cellers de la fresca penombra

fa una claror la daurada collita”

veremaCT

Ja no hi ha marxa enrere. Aquesta dimarts hem començat la verema 2017 de Cellers Tarroné amb la novetat que estrenem tolva i descarregador, unes millores tecnològiques que ens han d’ajudar a fer millor vi i a optimitzar temps i recursos, perquè sempre, sempre, sempre, es pot seguir millorant en aquesta vida. No havia acabat encara la Festa Major de Batea, que hem hagut de començar a collir, com ja havíem previst la setmana passada fets els controls de maduració. Tot l’equip de Cellers Tarroné s’involucra des del primer moment a la verema; són uns dies de molta intensitat, de nervis i d’il·lusió tant a la vinya com al celler. Es compaginen feines, les de la verema – ara prioritària – amb les responsabilitats de cadascú. Pesem raïm, controlem l’entrada al celler, la premsa, el pas al dipòsit… Es repira vi als carrers de Batea. I això fa bullir la sang. I quan tenim una estona de descans, recordem versos bells com els cants a la vinya de Marià Manent amb què hem començat aquesta entrada al bloc.

Merian blancIMG_1180IMG_1174

A Cellers Tarroné hem començat a veremar amb la garnatxa blanca de la finca Mas de Trufes. Us en vam mostrar imatges en un post anterior. És el raïm autòcton de la DO Terra Alta i a més a més el que acaba donat vida a un dels nostres vins emblema: Merian 100% garnatxa blanca, un vi que homenatja a Mercè i Antonio, la generació anterior que ens ha llegat a la més jove, la tradició, el saber fer… I tantes altres coses.

Aquest agost, per altra banda, se celebra el primer aniversari de la campanya de promoció #fansDOTerraAlta. A Cellers Tarroné hem escoltat tots els còmplices i el vídeo de resum que s’ha compartit amb motiu de l’efemèride ens ha permès seleccionar algunes de les frases que, al nostre entendre, millor defineixen l’esperit de la DO Terra Alta i dels vins de garnatxa blanca. Són aquestes:

Víctor M. Amela, periodista

“És un dels pocs llocs a Catalunya on descobrir vins espectaculars”

Empar Moliner, escriptora

“Té moltes lectures, molta alegria, un punt molt porno, molt elèctric, però també un punt molt reflexiu”

Francesc Mauri, meteoròleg

“La garnatxa blanca de la Terra Alta et transporta al territori. I quan tens el vi a la boca, dius, estic veient la Serra de Pàndols…”

Pep Sala, músic

“Hi ha vins molt guapos, molt especials i amb molta personalitat”

Meritxell Falgueras, sommelier i periodista

“És el somriure del vi, perquè té una acidesa que ens fa somriure. Sexy, amb arruguetes, fruit del treball i de l’esforç”

El vídeo s’acaba amb en Xuriguera i en Faixedas i la seva particular manera de dir: “salut i vi”. Nosaltres anirem fent copes al capvespre, acabada la llarga jornada de verema, per assaborir el fruit de la terra d’altres anyades, mentre agafem forces pels dies durs de feina que vindran i que amb molt de gust afrontarem perquè vosaltres pogueu beure els nostres vins.

www.cellerstarrone.com

Related Posts