Notícies

La màgia del vi

reis-mags_vanesa-m-monte

La màgia i la il·lusió de la Nit de Reis no és comparable a cap altra de l’any, malgrat que les persones que ens dediquem a fer vi també considerem que la nostra feina té alguna mena de ciència oculta que intervé sobre la naturalesa amb l’ajut d’éssers (sobre) naturals. Hi ha desitjos que, des de Cellers Tarroné, repetim any rere any i no per això són menys importants, ans al contrari. La pau, la justícia, la solidaritat, la salut… L’any ha estat dramàtic al mediterrani i el viatge incert dels refugiats, sirians principalment, reclama la nostra atenció i ajuda.

Enguany, a aquesta causa humanitària tan gran que hem de tenir present a diari, hi afegim dues peticions més. La primera, més respecte per al planeta on vivim i on han de viure els nostres fills i filles. Per això compartim el missatge de Nacions Unides que ha declarat el 2017 Any del Turisme Sostenible per al desenvolupament (travel, enjoy and respect). Nosaltres hi fem una petita contribució des de la viticultura, formant part de la Reserva de la Biosfera de les Terres de l’Ebre i etiquetant els vins de Cellers Tarroné amb el distintiu que ho acredita.

_mg_0382

I el segon desig que ens permetem demanar a Ses Majestats és un tòpic però no per això menys important. Volem més consum de vi català al país. Només 1 de cada 3 ampolles consumides a Catalunya són vins catalans. Volem que es valori la qualitat, la diversitat i la riquesa que tenim, des del nord fins al sud, des de la costa fins als Pirineus. Fer vi és una aventura màgica, sovint complexa i delicada… Plena de pors, dubtes, inseguretats… No tenim cap més desig que veure les ampolles buides, begudes amb responsabilitat, a taula vostra, els que ens trieu per portar a taula quan us reuniu amb amics i familiars.

Per això us animem a regalar vi català! I a demanar vi català a la carta que escriviu als Reis Mags d’Orient. I si és de Cellers Tarroné, més feliços ens fareu encara. Ja tenim al mercat les noves anyades de Mas Tarrone blanc i rosat, Sisquera blanc i rosat i Merian, com també el nou vi de garnatxa negra i syrah, Sisquera Selecció. Per quin us decanteu?

www.cellerstarrone.com

Related Posts