Notícies

Noves anyades de la garnatxa més ‘literària’

Les noves anyades del Punt i… i Seguit ja són al mercat. Aquesta és la gamma de vins que representa la generació més jove de la família de Cellers Tarroné i que simbolitzen, amb els noms respectius, el paral·lelisme entre el plaer d’escriure i el d’elaborar un bon viPunt i… és un cupatge de garnatxa i syrah, envellit durant 6 mesos en bótes de roure, que representa la parada, la reflexió, la invitació a pensar. Seguit és, en canvi, la voluntat de seguir aplicant el coneixement rebut i sabut. I ben aviat tindrem l’ A part, un vi monovarietal de garnatxa blanca de vinyes velles, que serà especial, autèntic i singular, un vi representatiu de la varietat més emblemàtica de la DO Terra Alta.

_MG_0437

A les botigues especialitzades i a les cartes dels restaurants que són clients ja es poden trobar les anyades 2015 i 2014 dels vins elaborats amb garnatxa negra. Ambdós tenen una expressió amable; la fruita s’expressa sobre un fons balsàmic. Són vins ideals per acompanyar carns vermelles a la brasa, amb patates al caliu. També per a taules d’embotit ibèric amb pa torrat i tomàquet, carn de caça estofada o galtes de vedella al forn. Tenen una gran capacitat d’envelliment, d’entre 6 i 7 anys fins que l’ampolla ha sortit al mercat. És a dir, que si compreu el vi ara, us pot aguantar en plena forma fins el 2024.

punt-i

Punt i… 2015. Garnatxa negra i syrah. 6 mesos en barriques de roure francès

Color roig cirera intens, de capa mitja-alta. Aroma agradable i fresc amb lleugeres notes de fruites vermelles sobre fons mineral. En boca és molt expressiu, afruitat, amb tanins dolços i un gran potencial. Final llarg i persistent. Molt equilibrat.

seguit

Seguit 2014.  Garnatxa negra. 12 mesos en barriques de roure francès

Color robí intens. Ampli registre d’aromes balsàmiques amb notes cremoses de fruites confitades. En boca és molt agradable, ben equilibrat, amb tanins dolços, arrodonits, recordant a fruites madures i notes especiades. De final llarg i persistent deixant un post gust mineral

La gamma de vins que representa la generació més jove de la família creixerà en breu. Aviat veurà la llum un nou vi de garnatxa blanca de l’estil de Punt i… Seguit i A part que ha fermentat en barriques d’acàcia, on actualment està fent també la criança. El presentarem en unes setmanes, coincidint amb la nostra participació a la fira alemanya de Prowein, que comença el 19 de març.

www.cellerstarrone.com

Related Posts