Notícies

Maridatge amb Estrella Michelin *

Per a Cellers Tarroné ha estat tot un privilegi obrir les Jornades de Maridatge 2017 amb el sommelier Javier Campo i el xef Fran López a l’Hotel-Boutique Villa Retiro, de Xerta. Vam gaudir molt de la vetllada celebrada el divendres 3 de novembre i de totes les sorpreses que ens van preparar, començant per un menú amb Estrella Michelin que es va compondre dels següents plats, perfectament harmonitzats amb els vins del nostre celler, emparats per la DO Terra Alta:

 

.- Aperitiu Villa Retiro.  Sisquera rosat

.- Hort de tomàquets:  Amb aigua de tomàquets i palo cortado formatges i poma nitrogenada. Sisquera blanc

.- Esmorzar de ric: Parmentier de patata amb foie, ou d’ànec i tòfona. Merian blanc

.- Arròs: D’ànec i de ceps. Punt i…

.- Peix de llotja. Amb textures de cítrics. A part

.- Melós de vedella : Amb salsa de carn i puré de verdures. Torremadrina

.- Yucatán: Sorbet de llima amb alfàbrega, merengue de vinagre i coco. Una garnatxa blanca dolça que aviat us desvetllarem…

.- Garrofa: De xocolata amb vainilla i gelat de llimona amb iogurt. Merian dolç

Com veureu a les imatges vam tastar un ampli repertori de vins de Batea, les diferents gammes de Cellers Tarroné: Sisquera negre i rosat, Punt i… Merian, A part, Torremadrina i el vi dolç. Va ser una vetllada plena de gustos i d’aromes ebrencs i terraltins, de converses enceses sobre la importància del vi i de la cuina de qualitat, de proximitat, de temporada, plena d’identitat cultural i amb una aposta ineludible per la sostenibilitat del territori i la conservació del paisatge.  Vam viatjar entre maridatges geogràfics, d’afinitat, de contrast… Esperem repetir aviat l’experiència amb dos grans professionals: Javier Campo i Juan López. I us convidem a participar a les properes sessions que amb tanta cura com van fer amb nosaltres prepararan sommelier i xef, amb altres cellers elaboradors.

 

2017-11-15-PHOTO-00001243_MG_3449-A-parttorremadrina-1mas_tarrone_rosat-1

 

Estem molt contents, per altra banda, de sortir a la segona edició de l’Agenda del Vi Català, un treball comunicatiu magnífic de Patrícia Golferichs, que també inclou tres dels nostres vins. Si la compreu, hi trobareu el vi rosat Mas Tarroné, la garnatxa blanca elaborada en acàcia A part i el vi negre de criança Torremadrina. Esperem que us agradin les anotacions que acompanyen les tres referències de Cellers Tarroné i us animem a què les compartiu a les xarxes socials si us ve de gust. Pensem que ara que s’acosten les festes de Nadal, aquesta agenda és un molt bon obsequi. Sobretot si a vosaltres us agrada el vi o, millor encara, li agrada a la persona a qui heu de fer el regal. Penseu que podeu omplir cada pàgina de 2018 de desitjos i de #vicatalà!

 

Tres dates molt especials

Les dates que hem triat per presentar els nostres vins a l’agenda són molt especials. El primer vi surt publicat el 3 de febrer, que és la data de l’aniversari del nostre pare, Josep Solé, i per aquest motiu hem posat el vi Torremadrina, que homenatja els fundadors. L’ A part es publica el 31 d’octubre a l’agenda, que és l’aniversari de la nostra mare, la Mercè. Ara ha fet una parada o un pas al costat perquè nosaltres, les filles, continuem amb el projecte familiar a Batea. I per això hem posat el vi més nou, atrevit i versàtil, un vi que la defineix perfectament. I el Mas Tarroné rosat surt publicat un dia de juny (mireu de trobar quin!) perquè és el mes que va morir el nostre pare i ho volem recordar amb un vi molt significatiu per a ell. El primer que va elaborar, però que no va acabar de veure fet realitat perquè va emmalaltir sobtadament i morir. La mare va ser l’encarregada de treure’l al mercat. Com que el mes de juny ens porta el bon temps, el rosat també s’escau per aquesta època de l’any.

De Batea a Girona

Quant a les activitats i tastos de Cellers Tarroné, volem destacar que aquest cap de setmana serem al Fòrum Gastronòmic de Girona amb els nostres distribuïdors al territori, els amics d’El Tast Gourmet a l’estand 509. Mireu de trobar-nos i així podreu tastar els vins de Batea a la terra de la tramuntana i de la DO Empordà. Serà un plaer saludar-vos personalment i convidar-vos a què us feu #fansdelaDOTerraAlta. 

www.cellerstarrone.com

 

Related Posts