Notícies

‘Punt i…’, millor Vi Negre de Bota al Concurs de Vins DO Terra Alta 2018

Forma part de la gamma de vins que representa a la generació més jove de la família. Resum el paral·lelisme entre el plaer d’escriure i el plaer d’elaborar un bon vi. Punt i… és la parada, la reflexió, la invitació a pensar. Seguit és el seguir aplicant el coneixement rebut i sabut.

Punt i… 2015 ha rebut el premi al millor vi negre bota al Concurs de Vins amb DO Terra Alta 2018. El veredicte s’ha conegut en el marc de la 30 edició de la Festa del Vi de Gandesa i des de Cellers Tarroné estem molt contents de rebre un any més el reconeixement dels professionals que han participat al concurs, després que el Torremadrina fos guardonat l’any passat com a millor vi negre de criança. Aquesta ha estat l’edició amb més participació, amb 142 mostres presentades, d’un total de 27 cellers.  Des de Cellers Tarroné felicitem obertament tots els cellers que han rebut premi per la feina increïble que estan fent per posar la Terra Alta al món amb vinificacions excel·lents. La llista és la següent:

Millor Vi Negre de CollitaClot d’Encís 2016, Celler Sant Josep Vins

Menció Millor Vi Negre de CollitaL’Abrunet 2016, Celler Frisach Vins Ecològics

Millor Vi Negre BotaPunt I 2015, Cellers Tarroné

Gran Vi Negre Terra AltaGamberro 2013, Pagos de Híbera

Millor Vi de LicorCa Tibaria Blanc, Celler Josep Vicens

Menció Millor Vi de LicorPoble Vell, Agrícola Corbera d’Ebre

Millor Vi Blanc de CollitaDardell 2016, Celler Coma d’en Bonet

Menció Vi Blanc de CollitaFont Calenta 2016, Caterra

Millor Vi Terra Alta Garnatxa Blanca de CollitaVila-Closa 2016, Vins La Botera

Gran Vi Blanc Terra AltaSomdinou 2015, Celler Cooperatiu de Gandesa

Millor Vi Rosat de CollitaNtra. Sra. del Portal 2016, Celler Piñol

 

Color roig cirera intens, de capa mitja-alta. Aroma agradable i fresc amb lleugeres notes de fruites vermelles sobre fons mineral. En boca és molt expressiu, afruitat.

 

Punt i… 2015 és un cupatge de garnatxa negra i syrah. Verema selectiva en caixes de 15 quilos la segona setmana de setembre.  Fermentació controlada a 24º, maceració post-fermentativa de 21 dies amb remuntatges curts. Posteriorment, se separa el vi flor del premsat i després dels trasbalsos es trasllada a barriques de 500 l. de roure francès, per procedir a l’envelliment durant mig any. Embotellat i repòs fins la seva sortida al mercat. MARIDATGE: És ideal per acompanyar carns vermelles a la brasa acompanyades de patates al caliu, amb taula d’embotits ibèrics amb pa torrat i tomàquet, carns de caça estofades o galtes de vedella al forn. Plats de tardor-hivern que vénen de gust ara que és temporada.

vinsdoterraalta

Amb motiu de la Festa del Vi, es va celebrar també la 8a Nit de les Garnatxes Blanques, un els actes més emblemàtics de la cita, celebrat un any més al Celler cooperatiu de Gandesa, on es van tastar més de 40 vins elaborats amb la varietat autòctona garnatxa blanca, també els de Cellers Tarroné: Merian i A part. L’oferta gastronòmica va anar a càrrec del cuiner Vicent Guimerà, responsable del restaurant L’Antic Molí d’Ulldecona amb Estrella Michelin.

Assaig del concurs Grenaches du Monde de 2018

Amb professionals de la restauració i de la distribució, així com a prescriptors i premsa especialitzada, dilluns va tenir lloc una jornada-simulació de la celebració del  Concurs Internacional Grenaches du Monde, que la Terra Alta  acollirà  el proper mes d’abril. També es va realitzar un tast de vins a cegues a l’Església del Poble Vell de Corbera d’Ebre, amb 32 cellers participants, 48 vins blancs, 3 rosats, 29 negres i 2 dolços. Cellers Tarroné també hi va ser present gaudint d’un tast a cegues de vins de la Terra Alta.

Una verema marcada per la qualitat

Coincidint amb la Festa del Vi de Gandesa, la DO Terra Alta ha fet un balanç de la verema 2017, que s’ha avançat dues setmanes. El global de producció de la DO Terra Alta ha estat de 33 milions de quilos de raïm, un 18% menys que l’any anterior. La causa principal ha estat la sequera. La qualitat del raïm ha estat excel·lent i es preveuen “vins impecables”, segons la DO.

57238_cat_ESCALA_851_315

De vins,  per Igualada

Un any més, Cellers Tarroné serà a la gran Festa del Vi d’Igualada, que tindrà lloc el proper dissabte, 11 de novembre, a la Rambla. Les últimes edicions han tingut un èxit aclaparador i per al nostre celler és una oportunitat de descobrir els vins de la DO Terra Alta a l’Anoia. La sisena edició de la festa reuneix els millors productors de vins de proximitat i altres productes gastronòmics, establint un vincle directe amb els comerciants que són els organitzadors de la cita. En paral·lel a la fira s’han organitzat activitats vàries i actuacions musicals. L’horari de la Festa del Vi d’Igualada és de 12 a 23h.

www.cellerstarrone.com

Related Posts