Notícies

Plantant Garnatxa Blanca a Mas de l’Àngela

El 19 d’abril de 2017, fa gairebé un any, us parlàvem d’una il·lusió que s’ha començat a fer realitat aquesta setmana passada. Hem plantat els primers ceps de garnatxa blanca a Mas de l’Àngela.  És una finca de 4 hectàrees on també hi plantarem macabeu, més endavant. La terra ha estat erma durant un temps i després d’aplanar i anivellar el terreny, el sòl de panal ja està preparat per acollir els ceps de garnatxa blanca. En total, n’hem plantat una hectàrea i mitja.

A Cellers Tarroné ens fa molt feliços començar una nova aventura fent una aposta per la garnatxa blanca, varietat autòctona de la DO Terra Alta que ens dona grans vins i molt polivalents, com el Merian 100% GB i l’A Part. A la llarga, la finca de Mas de l’Àngela està cridada a ser un nou vi, però només el temps dirà quin. De moment, hem plantat amb molta cura i estima els ceps i els començarem a cultivar com la resta de finques, amb observació, paciència, prevenció i dins dels paràmetres de l’agricultura ecològica, com certifica la nostra adhesió a “Vins Ebre Biosfera” que ja distingeix la majoria de les referències del celler.

La plantació l’hem fet coincidint amb l’entrada de la primavera, després d’haver passat els dies freds i algun que altre episodi de nevades. Ara la terra està ja preparada per començar a transferir vida al cep. Haurem d’esperar un mínim de tres anys, això sí, per obtenir el primer vi que, d’entrada, anirà al cupatge de Mas Tarroné. Més endavant, així que la vinya guanyi edat i entitat i anem perfilant l’estil de vi que volem, el que surti de la finca de Mas de l’Àngela tindrà una història pròpia. Esperem que la seguiu d’a prop. Això voldrà dir que ens seguiu llegint i tastant.

www.cellerstarrone.com

Related Posts