Notícies

Us esperem a Juneda i Caseres!

Quan arriba l’estiu la nostra atenció està principalment a la vinya perquè tenim molt a prop la verema 2019, però encara ens queden alguns tastos per atendre i els que venen aquesta setmana ens fan especial il·lusió. Un, a les comarques de Lleida i l’altre a la Terra Alta.

Amb TastaVins Juneda, una associació creada l’any 2016 i formada per persones apassionades i sàvies del món del vi que actualment reuneix un centenar de persones, hem compartit ja alguna jornada de tast, però dissabte, 29 de juny, s’estrenen amb la primera fira de Vins i Tapes de proximitat. Hi serem, és clar, amb els nostres vins, al tast popular de la tarda a partir de les 18h i fins a la mitjanit. Però al matí han previst una jornada tècnica i formativa molt interessant, centrada en la biodinàmica. A la DO Costers del Segre tenen cellers i enòlegs referents en aquesta matèria i serà molt interessant poder-ne aprendre.

A Cellers Tarroné justament ara hem fet el salt a la viticultura ecològica i per tant estem a oberts a explorar noves maneres de cultivar i de seguir donant vida a la terra, que potser implantarem o no amb el temps. Si us atanseu a la fira podreu gaudir dels nostres vins; hi portarem una selecció dels més indicats per a l’estiu. Som l’únic celler representant de la DO Terra Alta i volem que a través de les nostres referències entengueu la riquesa, diversitat i qualitat que tenim a la nostra regió vitivinícola. Estarem acompanyats d’altres 20 cellers del país, a més a més de les tapes que prepararan 7 restauradors de les comarques lleidatanes. I de bona música, de focs artificials i diables. No podem demanar més, serà com una segona revetlla de Sant Joan.

 

eclipsi-garnatxa-blanca

 

El mateix dissabte 29 de juny part de l’equip de Cellers Tarroné es quedarà a la Terra Alta per participar en una cita emblemàtica com és l’Eclipsi de Garnatxa Blanca que ja arriba a la sisena edició. Una proposta enològica molt suggerent – vins il·luminats per la lluna i les estrelles – coordinada per la denominació d’origen que permet tastar la polivalència d’una varietat que es produeix en un percentatge molt elevat a la Terra Alta. Hi serem amb el Merian – primera anyada 100% ecològica – i amb l’A Part. La festa, que és itinerant cada any, tindrà lloc a Caseres, a la plaça de l’Església, a partir de les 20h. Com sempre, a l’inici, es descobrirà el cartell de la 32a edició de la Festa del Vi de Gandesa – Mostra de Vins DO Terra Alta i després s’iniciarà el tast que s’allargarà fins a la matinada. Es podran tastar més de 25 vins de garnatxa blanca DO Terra Alta. Hi haurà acompanyament gastronòmic amb restauradors de la comarca i la nota musical serà especial: David Carabén i Marc Lloret del grup Mishima.

Ens hi trobem?

www.cellerstarrone.com

Related Posts