Notícies

A punt per la verema 2019!

a8f8aa49-f030-429b-986d-9dfd2e1f8951

Estem preparats per iniciar la verema.  Hem vist que algun celler de la DO Terra Alta ja l’han començat i nosaltres no tardarem gaire. Són dies de molta observació al camp, de controls de maduració i alguns nervis, però la intensitat de veritat arribarà amb la collita dels primers raïms. Com va dir Josep Maria Espinàs en el seu llibre “ A peu pel Priorat”, “la verema, doncs, encara és la festa, la taquicàrdia, la voluntat de viure”.

 

A Cellers Tarroné hem realitzat els últims trasbalsos i cupatges per fer lloc als dipòsits i posar-los a punt per quan hagin d’entrar els raïms de les varietats blanques més primerenques. També tenim a punt les barriques d’acàcia que acolliran la vinificació i la criança de l’A Part, 100% garnatxa blanca. I hem posat a punt el celler perquè estigui 100% operatiu el primer dia de verema: màquines netes, comprovació als equips de fred, etc.

 

 

Però tant important com això és el que dèiem a l’inici: l’observació i el control permanent i precís del conjunt de finques de què disposem per valorar el dia d’inici de la verema. Fem també previsions de quilos per parcel·la. I també resem, com cada any, perquè la climatologia no ens faci una mala passada a última hora, fent minvar la producció o afectant la sanitat del raïm que, ara per ara, és molt bona.

 

Aquesta serà la segona collita ecològica, després que l’any passat el CCPAE ja va donar d’alta el celler. Per tant, en endavant, totes les anyades dels vins de gamma alta inclouran l’etiquetatge ecològic, per bé que com vam explicar el 2018, el treball a les vinyes ja ho és des de fa temps, d’ecològic. El maneig de les vinyes és lliure de productes químics, herbicides i pesticides.

 

Incloure el segell ecològic a l’etiqueta dels vins de Cellers Tarroné  ha estat molt important per obrir-nos nous mercats i consolidar els que tenim, perquè hi ha països que europeus que li donen molta importància. Tenim moltes ganes de ser corresponsables amb els valors de l’ecologia que defensem i de demostrar que hi ha una manera de fer vi respectuosa amb el medi, amb l’entorn i amb la salut de les persones.

 

Aquesta verema serà especial també perquè les obres d’ampliació i millora que hem fet en els últims mesos a Cellers Tarroné ja han finalitzat, tot i que estem pendents d’alguns retocs exteriors d’arquitectura i disseny. La setmana que ve hi aprofundirem i us mostrarem les primeres imatges.

 

www.cellerstarrone.com

Related Posts