Notícies

Cellers Tarroné a la Nit dels Sommeliers

2017-07-11-PHOTO-00000057

Els vins de la DO Terra Alta van ser ahir protagonistes al Concurs de Millor Sommelier de Catalunya 2017 i la Nit del Sommelier que van tenir lloc a Xerta, amb una organització impecable de l’Hotel-Restaurant Villa Retiro sota la direcció del company sommelier Javier Campo. Des de Cellers Tarroné felicitem a la guanyadora, la sommelier Audrey Doré (Celler Can Roca– Girona), la primera dona que ha aconseguit el títol en tota la història del concurs que organitza l’Associació Catalana de Sommeliers.

A les proves finals, durant la correcció de carta errònia, ens va sorprendre i agradar molt que hi hagués el nou vi de Cellers Tarroné, A part, una garnatxa blanca 100% elaborada i acollida en barriques d’acàcia. La carta de vins que els sommeliers finalistes (Ferran Vila, Audrey Doré i Robert Tetas) havien de corregir, va incloure el vi A part, entre d’altres referències catalanes de l’Estat espanyol i internacionals, i calia corregir que el cupatge no estava fet amb garnatxa i macabeu (només és garnatxa) i que l’anyada era de 2016 i no 2015. Un dels finalistes va encertar el primer dels errors.

Abans de la celebració de la Nit dels Sommeliers durant la qual els socis i sòcies van guardonar el sommelier Josep Roca com a soci d’Honor i Toni Falgueras (Celler de Gelida) com a premi Trajectòria en el món del vi, va tenir lloc un showroom de vins  de les DO’s de la província de Tarragona, entre les quals hi havia la DO Terra Alta. També van ser guardonats/des:

Eva Vicens (Vadevi.cat)  > Millor Comunicadora

Albert Costa (Vall Llach Celler) > Millor enòleg

Recaredo (Ton Mata) > Millor Celler

Verema Solidària > Millor Iniciativa en el sector del vi

2017-07-11-PHOTO-00000058

L’enòleg i sommelier Jordi Rius va fer una acurada presentació dels vins de la regió i va destacar l’oportunitat que tindrà l’any vinent la Terra Alta de mostrar l’excel·lència dels vins a nivell internacional, acollint el concurs de garnatxes del món. Com a mostra del treball que s’està fent al territori amb la garnatxa blanca i el distintiu garnatxa 100%, Rius va presentar Merian blanc 2016 “una garnatxa pura” en paraules seves, representativa dels vins de la DO Terra Alta i de la seva varietat autòctona més emblemàtica.

Per a Cellers Tarroné és un orgull sempre fer d’ambaixadors dels vins de la Terra Alta i més encara en una nit on els vins i les persones que el serveixen eren els protagonistes, al costat d’una proposta gastronòmica d’alçada com la de Villa Retiro.

www.cellerstarrone.com

Related Posts