Notícies

La primavera és temps de flors i de vins frescos de garnatxa

IMG_5638

Amb l’arribada de la primavera, el paisatge de la DO Terra Alta esclata en colors. No només per la flor blanca i rosa de l’ametller que fa setmanes que ens acompanya, sinó també pel verd dels primers brots a la vinya i de les flors que hi neixen a la vora, als camins, i que dibuixen un mosaic preciós per passejar-hi. Després del plor, el cep ha començat a brotar i veiem com els borrons esclaten amb major o menor rapidesa segons la varietat de raïm. En paral·lel, hem començat a llaurar la vinya.

És moment per fer escapades de cap de setmana i gaudir de la natura, però també dels vins i de la gastronomia d’un territori tan ric i divers com són les Terres de l’Ebre. La primavera és temps de flors i de vins frescos i et convidem a descobrir-los a Batea. A Cellers Tarroné ens ve de gust fer-vos alguna recomanació gastronòmica amb les noves anyades dels vins blancs i rosats que hem tret al mercat.

_I4B9370

Merian blanc

Mas Tarroné Rosat. 100% garnatxa negra. El most macera amb les pells durant 12 hores per potenciar l’extracció de color i tanins. És un vi amb intensos aromes de fruita vermella, que recorden a fruites del bosc, però amb un fons floral també. Té estructura i personalitat amb una entrada molt agradable i una marcada acidesa. És un vi franc que va molt bé per acompanyar amanides fresques amb formatge de cabra, gerds i poma ratllada. També amb verduretes al vapor, pollastre a la planxa o arròs amb bacallà o de marisc.

Merian Blanc. 100% garnatxa blanca que fa la criança amb les mares durant dos mesos i battonage dos cops per setmana per guanyar cos i untuositat. És un vi brillant i net, amb aromes afruitats a poma i pinya i notes lleugeres de fonoll. És fi i complex, persistent. Un vi molt harmoniós i equilibrat que ens agrada acompanyar amb formatges frescos, peix blanc amb verdures al forn, pollastre al romaní i arrossos de peix i/o marisc. Amb cremes lleugeres de verdures i pasta cuinada “al dente” amb salsa de formatge o de bolets, també queda molt bé.

Si no us atreviu a provar-ho a casa, sempre podeu venir de visita a Batea i trobareu en moltes de les cartes dels restaurants de la nostra regió de vins, les referències de Cellers Tarroné. Us recomanem que en aquesta època de l’any feu una aposta pels blancs i rosats i en cas que demaneu plats més contundents penseu que més enllà de la garnatxa blanca, tenim grans vins negres, com el Torremadrina Selecció, millor vi de criança de la DO Terra Alta en l’últim concurs.

www.cellerstarrone.com

Related Posts