Notícies

“La violència és la por als ideals dels altres”

 

“La violència és la por als ideals dels altres” va dir Gandhi. I no podem estar-hi més d’acord. Però anys després que el pensador indi les pronunciés, sembla que no n’hàgim après gaire: amb les armes  no s’arriba a cap solució.

 

Després del que hem viscut aquest passat cap de setmana, volem de nou deixar constància i fer-ho al bloc, de la nostra condemna als atacs violents que van patir els ciutadans i les ciutadanes de Catalunya que van voler exercir el seu dret democràtic al vot. Aquesta violència no l’oblidarem mai. Tolerància 0 amb l’actuació policial repressora.

A Cellers Tarroné hem viscut amb molta tristor i indignació els episodis violents ocorreguts l’1 d’octubre a Catalunya i considerem que, quan les llibertats de les persones i els seus drets es trepitgen, cal denunciar-ho públicament.

I recordar, una altra vegada perquè no caiguin en l’oblit, paraules sàvies de personatges influents que al llarg de la història, en altres circumstàncies, han tingut l’oportunitat de ser altaveu de situacions injustes i violentes. I per això les recollim, perquè el món del vi és un món pacífic, que viu i beu de la terra, d’allà on emanen valors essencials. No els perdem. Recuperem-los. Posem-los en valor. Defensem les idees amb la paraula.  Seny. Rauxa. Pau. I vi.

Charles Chaplin, 1940

“En este mundo hay sitio para todos y la buena tierra es rica y puede alimentar a todos los seres. El camino de la vida puede ser libre y hermoso, pero lo hemos perdido. La codicia ha envenenado las armas, ha levantado barreras de odio, nos ha empujado hacia las miserias y las matanzas. Hemos progresado muy deprisa, pero nos hemos encarcelado a nosotros mismos. (…) Más que máquinas necesitamos más humanidad. Más que inteligencia, tener bondad y dulzura

 pablo_casals_c_festival_pablo_casals_0
La pau ha estat sempre la meva més gran preocupació. Ja en la meva infantesa vaig aprendre a estimar-la. Quan jo era un noi, la meva mare —una dona excepcional, genial—, ja em parlava de la pau, perquè en aquells temps també hi havia moltes guerres. A més, jo sóc català. Catalunya avui és una província d’Espanya, però què ha estat Catalunya? Catalunya ha estat la nació més gran del món”

Related Posts