Notícies

Tast de garnatxes al “riu mític i remorós” de Gerard Vergés

Diferents grups d’acció local d’Espanya i França que treballen en el desenvolupament econòmic de les zones rurals han participat a Catalunya en unes jornades d’intercanvi organitzades pel Consorci Intercomarcal d’Iniciatives Socioeconòmiques Ribera d’Ebre – Terra Alta (CIS), amb l’objectiu de compartir experiències en relació als projectes de cooperació LEADER.

Els grups van visitar la Ribera d’Ebre per conèixer de primera mà projectes de coworking però també diferents iniciatives particulars que han rebut fons europeus per desenvolupar-se, com és el cas de Cellers Tarroné, una de les inciatives #LeaderCat2020. El Consorci va demanar-nos participar en un tast de vins al llaüt el Roget en representació de la DO Terra Alta. L’acte va tenir lloc en un entorn paisatgístic incomparable, al riu Ebre, al seu pas pel municipi riberenc d’Ascó.  Des de Cellers Tarroné vam seleccionar els vins Merian blanc i negre per explicar el nostre compromís mediambiental amb el territori a través de la viticultura i la llarga història del nostre celler en una terra agresta però extremadament rica i agraïda com és la DO Terra Alta.

Els vins Merian són un homenatge a la generació que ens ha precedit, que ens ha llegat el seu coneixement, com també un homenatge a la garnatxa, varietat autòctona de la Terra Alta que a Cellers Tarroné vinifiquem amb creativitat, risc i atreviment. “Dolça remor de l’aigua en el record”, escrivia el professor i poeta tortosí Gerard Vergés en el poema que li dedicava al riu Ebre i aquest és el record que guardem del tast que vam compartir amb als membres dels grups d’acció local, afegint-hi els gustos i els aromes del vi de la Terra Alta, i la bona sintonia amb els companys del celler Molí de Rué, de la DO Tarragona, que també van ser convidats a impartir tast i van triar dos vins per complementar els nostres: Mim’s rosat i Vimblanc de Vinebre.

IMG_5323

Dies abans, vam ser a la inauguració de Tribut, el nou bar de vins d’El Petit Celler (c/ Beethoven, 8. Barcelona) un dels nostres distribuïdors a la capital catalana. Va ser una bona oportunitat per compartir converses i experiències – i copes, com el nostre vi A part, elaborat i acollit en bótes d’acàcia – amb altres elaboradors i amb tot l’equip de la nova botiga. Tribut és un espai on cada copa és una gran experiència.

Si feu una escapada a la capital catalana, no deixeu l’oportunitat de passar-hi. Hi ha 250 grans vins de gamma alta. I molts vins bons a copes!

www.cellerstarrone.com

Related Posts