Notícies

Passat, present i futur. Autenticitat i sostenibilitat

Captura de pantalla 2018-04-11 a las 16.19.11

Definir-se sempre és difícil. Quan algú ho fa des de fora, la perspectiva és més àmplia i sovint hi ha menys pors o manies a etiquetar o a valorar. Però avui al bloc volem fer aquest exercici i compartir-ho en obert per rebre impressions vostres, de lectors i/o consumidors. Perquè la vostra opinió sempre la tenim en compte, per avançar, per millorar, per canviar si cal, i per aliniar les nostres creences amb les nostres possibilitats. Si ens haguéssim de definir amb tres titulars, serien probablement els següents. Ens agradaria saber si els compartiu…

 

1.- Marcats per una història que ve de lluny i que reivindicarem sempre amb orgull

Des de 1942 i fins avui 2018 fent vi a la Terra Alta. La història de Cellers Tarroné ve de molt lluny i ens sentim orgullosos de totes les generacions que ens han precedit i que han contribuït a què avui siguem on som, a Batea, però fent bon vi que viatja arreu del món. Primer va ser el vi per a consum domèstic, després a doll, després l’embotellat, els vins de criança i ara una aposta indefectible per la garnatxa blanca, la creativitat i la innovació. I sempre elaborant vi en un celler a dins del poble, mantenint l’essència de l’elaboració dels avantpassats, doncs antigament cada casa tenia el seu propi celler. A Batea ens sentim arrelats i empeltats i amb ganes de créixer i de potenciar “l’olor de vi” durant els mesos de verema pels carrers de tot el municipi.

 

Captura de pantalla 2018-04-11 a las 16.19.02

 

2- Una nova generació, una nova mirada, vins diferents

Al capdavant del celler hi ha ara la tercera generació, amb el suport de la segona (Mercè i Antònio). La història comença amb besavi, que es dedicava a treballar la vinya tot i que no va ser amb l’avi que es va fundar el celler. Actualment, tres germanes (Imma, Mercè i Montse) i un equip professional de persones dedicades en cos i ànima a la viticultura i a l’enologia que volem imprimir un nou caràcter als vins de Cellers Tarroné, fruït del moment que vivim, d’una mirada renovada. Busquem vins frescos, versàtils, gastronòmics, amb capacitat d’envelliment i de guarda i sobretot vins que convidin a ser beguts, sense preguntes, sense matisos, sense arestes, amb equilibri i amb autenticitat. L’aposta de Cellers Tarroné és per les garnatxes, la blanca especialment, per la vinya vella, pel futur que vindrà i que estarà determinat pel raïm de les noves vinyes que ara hem plantat -Mas de l’Àngela, per exemple- i que ens ajudaran a seguir creant, investigant i creixent en qualitat i diferència dins de la DO Terra Alta.

 

Captura de pantalla 2018-04-11 a las 16.20.03

 

3- Atreviment, risc, autenticitat i ecologia

El nostre és un celler compromès amb l’entorn i amb el medi natural. El segell “Vins Ebre Biosfera” reconeix la tasca de Cellers Tarroné en defensa del territori, d’un Delta de l’Ebre que hem de preservar perquè és font de biodiversitat, la mateixa que volem a les vinyes perquè el raïm creixi sa i viu. La nostra riquesa és un entorn rural preservat d’amenaces de tot tipus (també les energètiques que ara se’ns imposen); un paisatge que vol seguir mantenint l’activitat agrària, la viticultura, i implementar el turisme del vi de forma sostinguda i coordinada amb els recursos de què disposa el territori. Hem d’ampliar les possibilitats que té la Terra Alta com a actiu gastronòmic, enològic, turístic, que són infinites, però s’ha de fer en un marc controlat, dins d’uns límits, els que decidim els agents que hi vivim  perquè volem que les futures generacions també hi visquin. Això voldrà dir que hi haurà possibilitats de vi i de vida.

www.cellerstarrone.com

Related Posts